Tatlı severler için harika bir haberimiz var: Hindistan cevizi ve Türk kahvesinin muhteşem birleşimiyle hazırlanan bu kurabiye, hem lezzetli hem de yapımı oldukça kolay! Bu eşsiz tarifi keşfedin.

Çay saatlerinize yeni bir tat katmak isteyenler için harika bir seçenek: Hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye. Bu tarif ile herkesin beğenisini kazanacaksınız.

Farklı ve eşsiz bir lezzet deneyimi için hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye tarifi tam size göre. Ev yapımı bu kurabiye, pratikliğiyle de dikkat çekiyor.

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Hindistan Cevizli Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

Malzemeler

150 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekilmiş kavrulmuş fındık ya da ceviz
2 tatlı kaşığı türk kahvesi
1 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)

Üzeri için;

1 paket beyaz çikolata
1 paket hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Türk Kahveli Kurabiye Tarifi

Yoğurma kabına un hariç verilen malzemeleri alıp karıştıralım. Unu yavaş yavaş ekleyip, yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Hamurdan parçalar alıp yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü bir şekilde 15 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduğunda önce eritilmiş beyaz çikolataya, ardından hindistan cevizine batırıp, servis tabağına dizelim.

Hindistan cevizli Türk kahveli kurabiye tarifi, farklı tatları bir arada sunarak, tatlı severlerin beğenisini kazanıyor. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kurabiye, çay saatlerinizi şenlendirecek ve misafirlerinizden tam not alacak. Eritilmiş beyaz çikolata ve hindistan cevizinin eşsiz dokunuşuyla, bu kurabiyeler hem göze hem de damağa hitap ediyor. Deneyin ve bu enfes lezzetin tadını çıkarın!

Editör: Haber Merkezi