Bol peynirli tepsi böreği, misafirleriniz ve aileniz için mükemmel bir seçenek sunar. Bu tarif, adım adım yapılışı ve püf noktaları ile mutfakta başarılı sonuçlar almanızı sağlar.

Lezzetiyle büyüleyen tarif! Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır? Lezzetiyle büyüleyen tarif! Bisküvili İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

Herkesin beğenisini kazanacak bol peynirli tepsi böreği yapımı için ihtiyacınız olan tüm malzemeler ve adımlar burada. Peynirin bolluğu ve yufkanın çıtırlığı ile her lokmada mükemmelliği tatmaya hazır olun.

Evinizde kolayca yapabileceğiniz ve kokusuyla komşularınızı kapınıza getirecek bol peynirli tepsi böreği için tüm detaylar bu rehberde. Bu tarif ile mutfakta pratik ve lezzetli sonuçlar elde edin.

Tepsi Böreği Tarifi

Malzemeler

5 adet yufka
200 gr lor peyniri
200 gr beyaz peynir
maydanoz

Sosu için:

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 yumurta

Üzeri için:

1 şişe maden suyu
60 gr tereyağı

Tepsi Böreği Tarifi

Önce sosunu hazırlıyoruz bunun için zeytinyağı, yoğurt, süt ve yumurtayı bir kapta kıvam alana kadar çırpın.
Ardından böreğin iç harcını hazırlıyoruz. Maydanozunuzu incecik kıyın. Ardından beyaz peyniri ve lor peynirini üzerine ilave edip karıştırın.
Fırın tepsinizi tereyağı ile yağlayın ve yufkanızdan birini tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın sosunuzu bir fırça yardımıyla üzerine sürün
Üzerine ikinci kat yufkayı serin ve büzüştürün tepsiye sığdırın ve yufkanızın üzerine sosunuzu sürün.
İlk yufkadan kenarda kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
Şimdi peynirli iç harcınızı tepsiye eşit olarak dağıtın.
Ardından iç harcınızın üzerine 3. yufkanızı üzerine serin ve üzerini soslayın.
Şimdi geri kalan iki yufkanızı aynı şekilde serin ve fırça yardımıyla üzerini soslayın.
Son olarak kalan sosunuzu en üstteki yufka üzerine sürün.
çıtır olmasını sağlamak için 1 şişe maden suyunu böreğin üzerinde gezdirin. Böreği dilimlere ayırıp tereyağı parçalarını eşit olarak üzerine dağıtın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis ediniz.

Bol peynirli tepsi böreği tarifi, herkesin seveceği lezzetli ve pratik bir seçenek sunar. Bu rehberle, mükemmel böreği adım adım hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Özel günlerinizde veya sıradan bir gününüzde, bu börek tarifi ile sofralarınız şenlenecek. Deneyin ve bu benzersiz lezzetin keyfini çıkarın!