Kahvaltı sofralarınızı pastane lezzetinde poğaçalarla taçlandırmak ister misiniz? Bu detaylı tarif ile evde pastane kalitesinde poğaçalar yapabilirsiniz.​​​​​​​

Bu tarifle herkes usta oluyor: Her yiyenin unutamadığı Medovik Pasta tarifi Bu tarifle herkes usta oluyor: Her yiyenin unutamadığı Medovik Pasta tarifi

Evde pastane tadında poğaça yapmanın sırlarını keşfedin. Bu basit ve etkili tarif ile herkesin bayılacağı poğaçalar sizi bekliyor.

Pastanelerdeki o eşsiz poğaça lezzetini evinize getirmeye ne dersiniz? Bu kolay tarifle, pastane poğaçasını kendi mutfağınızda yeniden yaratabilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
8 - 8,5 su bardağı un

Üzeri için:

1 tatlı kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

TARİF

Kuru maya ve toz şekeri bir kabın içerisine alın.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın.
Ardından sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun.
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın.
Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz.
Hazırladığınız hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Ardından da çatalla şekil verin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Ardından çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin.

Evde pastane poğaçası yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Bu tarifle, her sabah kahvaltılarınızı zenginleştirecek, yumuşacık poğaçaları kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı; deneyin ve lezzetin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi