Rus salatası, özel günlerde ve günlük sofralarınızda tercih edebileceğiniz, lezzetli ve pratik bir salatadır. Bu tarifle, Rus salatasını adım adım nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Geleneksel bir Rus lezzeti olan Rus salatası, soğanlı ve sumaklı salatalarla harika bir uyum sağlar. İşte tam kıvamında bir Rus Salatası tarifi...

MALZEMELER

Gelin Bohçası tarifi: 15 dakikada hazır olan göz kamaştırıcı tatlı Gelin Bohçası tarifi: 15 dakikada hazır olan göz kamaştırıcı tatlı

4 adet patates (küçük boy)
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye (ayıklanmış)
6 adet salatalık turşusu
5 dal dereotu
50 gram salam (opsiyonel)

Sosu İçin:

1 su bardağı mayonez
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

TARİF

Patatesleri iyice yıkayarak, kabuklarını soymadan, bütün olarak soğuk su dolu bir tencereye alın. Kapağını kapatarak haşlanmaya bırakın.
Havuçların kabuklarını soyarak 2-3 parçaya bölün. Ayıklanmış bezelyelerle birlikte başka bir tencerede haşlamaya bırakın.
Haşlanan patateslerin ortasına bir kürdan batırarak tam pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan ortasına rahatlıkla giriyorsa pişmiş demektir. Havuçlar için de aynı yöntemi uygulayın.
Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzdürerek soğuk su dolu bir kaseye aktarın.
Haşlanan sebzeleri, dereotunu, kornişon turşuları ve salamı bezelyelerle aynı boyutta küpler halinde doğrayarak bir karıştırma kabına alın.
Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.
Sosu sebzelerin üzerine dökerek, bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırarak bir araya gelmesini sağlayın.
Soğuk şekilde servis edin.