TEKNOFEST, her yıl Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç mühendisler, bilim tutkunları ve teknoloji geliştiricilerini bir araya getirerek, onlara kendi projelerini sergileme ve deneyimlerini paylaşma fırsatı sunuyor. Çorum Belediyesi, açıldığı ilk günden son güne kadar toplam 500 genci bu muhteşem etkinlikle buluşturarak geleceğin teknoloji liderlerine ilham verdi.

Belediye’den Geri Dönüşüm Farkındalığı

Çorum Belediyesi'nden yaşlılar için evde tıraş hizmeti Çorum Belediyesi'nden yaşlılar için evde tıraş hizmeti

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sosyal medya hesabından yaptığı çağrıda en çok elektronik atık getiren 3 kişiyi TOGG ile TEKNOFEST’e götüreceğini duyurmasına gençler de cevapsız kalmadı. En çok elektronik atık getiren 3 genç Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın kullandığı TOGG ile TEKNOFEST’e yolculuk yaptı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, TEKNOFEST'in genç kuşağa kattığı bu büyük fırsatı değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Gençlerin teknoloji ve bilim alanındaki potansiyelini desteklemek ve teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Başkan Aşgın, “TEKNOFEST boyunca, Çorum Belediyesi olarak, gençlerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, yeni teknolojileri keşfetmelerine ve geleceğin teknoloji liderleri olarak yetişmelerine yardımcı olmak için tüm imkânlarını seferber ettik. TEKNOFEST’in ilk gününden itibaren toplam 500 gencimizi Ankara’ya götürerek TEKNOFEST’i gezmelerini sağladık. Etkinliğe katılan gençler, robotik yarışmalardan insansız hava araçlarına, yapay zekâ uygulamalarından uzay teknolojilerine kadar birçok farklı alanda bilgi sahibi oldular.

Gençlerden Başkan Aşgın’a Teşekkür

Kızılelma’dan Hürjet’e, Gökbey’den Atak’a kadar yerli ve milli gururlarımızı yakından görme fırsatı yakalayan gençler böyle bir imkanı kendilerine sunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.