Sütlü tatlıların en hafif ve lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? İrmik tatlısı, hem kolay yapımı hem de nefis tadıyla mutfakların vazgeçilmezi olacak. İşte, adım adım hazırlayabileceğiniz enfes irmik tatlısı tarifi!

İrmiğin kendine has dokusuyla hazırlanan bu sütlü tatlı, yoğun kıvamı ve enfes lezzetiyle diğer tatlılardan ayrılıyor. Ekonomik ve pratik irmik tatlısı tarifimizi denemek için hemen kolları sıvayın ve mutfağa girin!

Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması Meğer yıllardır yanlış yapmışız! Annenizin tarifini aratmayacak Fırında Biber Dolması

Tatlı krizlerine son verecek kadar kolay ve lezzetli bir tarifle karşınızdayız. İrmik tatlısı, az malzemeyle hazırlanması ve muhteşem tadıyla herkesin favorisi olacak. Bu nefis tatlıyı yapmak için tarifimizi hemen deneyin.

MALZEMELER

9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

Öncelikle derince bir tencereye sütü alın ve üstüne irmikle şekeri ekleyin.
Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak altını açın ve muhallebiniz göz göz olup kaynamaya başlayana dek karıştırın.
Göz göz kaynamaya başladığında altını kısın; tereyağı ile vanilini ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
Tatlıyı borcama aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin.
Soğuduktan sonra dilimleyin, Antep fıstığı ile süsleyin ve servis edin.

İrmik tatlısı, hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı olarak tatlı severlerin gönlünde taht kurmuştur. Ekonomik ve pratik yapımı sayesinde mutfakların vazgeçilmezi olan irmik tatlısını denemeniz şiddetle tavsiye edilir. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi