Ege bölgesinin meşhur lezzetlerinden biri olan İzmir köftesi, sofralarınıza farklı bir tat katmaya geliyor. Bu lezzetli ve pratik tarif ile İzmir köftesini evde yapmanın keyfini çıkarın. İşte, adım adım İzmir köfte yapımı...

İzmir köftesi, lezzetiyle ünlü Ege yemeklerinden sadece bir tanesi. Evde lezzetli bir İzmir köftesi yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler bu tarifte. Malzemeler, hazırlık aşaması ve pişirme süreci ile lezzetli köfteler sizi bekliyor.

İzmir köftesi yaparak, Ege'nin geleneksel tatlarını sofranıza taşımaya ne dersiniz? Bu kolay ve pratik tarif ile İzmir köftesini hızlıca hazırlayabilir, sevdiklerinizle birlikte bu eşsiz lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. İşte başlamanız için gereken her şey...

Pankek yapmanın bilinmeyen sırları açığa çıkıyor: Pofuduk Pankek tarifi Pankek yapmanın bilinmeyen sırları açığa çıkıyor: Pofuduk Pankek tarifi

İZMİR KÖFTE TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı domates salçası
Patates
Biber

İZMİR KÖFTE NASIL YAPILIR?

Soğanı rendeleyin.
Ekmek içini ılık suda ıslatın ve suyunu sıkın.
Bir yoğurma kabına kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin.
Malzemeleri iyice yoğurarak harmanlayın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Köfteleri ve patatesleri kızgın yağda kızartın.
Sosu için bir tavada salçayı kavurun.
Üzerine sıcak su ekleyin ve kaynatın.
Sosu tuzlayın ve bir taşım kaynatın.
Kızarttığınız köfteleri borcama alın ve bir biber, bir patates, bir köfte olacak şekilde dizin
Üzerine hazırladığınız sosu dökerek fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin.

Ev yapımı İzmir köftesi tarifi ile akşam yemeklerinizi Ege'nin lezzetli tatlarıyla süsleyin. Bu basit adımları takip ederek, hem lezzetli hem de doyurucu köfteler hazırlayabilirsiniz. İster özel bir akşam yemeği için ister günlük bir öğün olarak, İzmir köftesi her zaman sofralarınızın yıldızı olacak. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi