Ege bölgesinin zengin mutfak kültüründen gelen Rum böreği, özellikle patlıcan ve lor peyniri kullanılarak yapılan bir hamur işidir. Bu tarifi deneyerek evinizde bu eşsiz lezzeti keşfedebilirsiniz.

Rum böreği, tarih boyunca farklı kültürlere uyarlanmış bir Ege lezzetidir. Bu tarif ile geleneksel Rum böreğini evde kolayca yapabilir, özel gün sofralarınıza eşsiz bir tat katabilirsiniz.

Patlıcanla yapılan Rum böreği, lezzetli ve doyurucu bir seçenektir. Bu yöresel tarifi keşfetmek, Ege mutfağının geleneksel tatlarını sofranıza taşımak için harika bir yol olabilir.

Rum böreği malzemeleri:

• 150 gram lor peyniri

• 1 yumurta

• 1 yemek kaşığı nişasta

• Bir yemek kaşığı doğranmış dereotu

• Tuz

• 1 patlıcan

Rum böreği tarifinin yapılışı:

• Patlıcan kabuklarını alacalı şekilde soyup, 1 santimetre kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyerek, tuzlu suda bir süre bekletip kurulayalım.

• Lor peyniri, yumurta, nişasta, dereotu ve tuzu harmanlayalım.

• Bu karışımı patlıcanların bir yüzünde, yarım küre oluşturacak biçimde şekillendirelim.

• Bir tavada, iyice ısınan yağda 3-4 dakika kızartalım.

• Kâğıt havlu üzerine yağı alındıktan sonra sıcak olarak servis yapalım.

Pastenelerin gizli tarifi: Bir tutam sirkeyle mükemmelleşen kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi Pastenelerin gizli tarifi: Bir tutam sirkeyle mükemmelleşen kıyır kıyır Tuzlu Kurabiye tarifi

• Afiyet olsun...

Editör: Haber Merkezi