Çorum, ülkemizin gururu olan Ampute Milli Takımı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Şehir, 5-17 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan önemli kampa ev sahipliği yapacak ve Milli Takımımız, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıklarını Çorum'da tamamlayacak.

Yeşil Bursa Rallisi’nin lansmanı gerçekleşti Yeşil Bursa Rallisi’nin lansmanı gerçekleşti

Ampute Milli Takımı, 2003 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü bünyesinde kuruldu ve kısa sürede uluslararası arenada büyük başarılara imza attı. 2017 ve 2021 yıllarında Avrupa şampiyonu olan ve 2022'de düzenlenen Dünya Kupası'nda zirveye ulaşan takım, sporda olduğu kadar toplumsal farkındalık yaratma konusunda da ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Çorum Belediyesi ve Türkiye Engelliler Spor Federasyonu'nun iş birliğiyle gerçekleşecek olan kamp, Çorum Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısında alınan kararla 350 bin TL maddi destekle destekleniyor. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, dünya şampiyonlarını ağırlamanın şehir için büyük bir onur olduğunu vurguladı.

Editör: Ebru Çalık