Cevizli acı sos, sabah kahvaltılarınıza ekstra bir lezzet katmanın yanı sıra, pratikliği ile de ön plana çıkıyor. Bu tarif, malzemelerin kolay bulunabilirliği ve hazırlanışının basitliği ile herkesin denemesi gereken bir lezzet sunuyor.

Türk kahvaltı kültüründe yeni bir sayfa açmaya ne dersiniz? Cevizli acı sos, kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek ve damak zevkinize yeni tatlar katacak. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz cevizli acı sos tarifi!

Kahvaltılık cevizli acı sos, sabahları daha keyifli hale getirecek. Bu tarif, herkesin evinde bulunan malzemelerle kolayca hazırlanabilir ve kahvaltılarınıza eşsiz bir lezzet katar. Şimdi, bu basit ve lezzetli sosu nasıl yapacağınıza dair adımları inceleyelim.

KAHVALTILIK CEVİZLİ ACI SOS NASIL YAPILIR?

Malzemeler

20 dakikada hazır: Çay saatlerine eşlik edecek Sütlü Kurabiye tarifi 20 dakikada hazır: Çay saatlerine eşlik edecek Sütlü Kurabiye tarifi

5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

3 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1,5 çay kaşığı acı pul biber

Yarım çay bardağı lor peynir

1 su bardağı ceviz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kekik

Yapılışı

Cevizleri rondodan geçirin ya da elinizle parçalara ayırın. Çünkü hafif iri parçalar şeklinde kalmalı.

Cevizlerin üzerine salçaları ve zeytinyağını ekleyin.

Ardından peynir ve baharatları da ekleyin ve güzelce karıştırın.

Servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra hazır!

Cevizli acı sos tarifi, kahvaltılarınızı renklendirecek, pratik ve lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu kolay tarif sayesinde, kızarmış ekmeklerinizin üzerine sürebileceğiniz, tadına doyum olmayan bir sos hazırlayabilirsiniz. Sabahları farklı bir tat arayanlar için ideal olan bu sos, aynı zamanda sağlıklı ve doyurucu bir seçenek.