Ev yapımı çiğköfte, lezzeti ve sağlıklı oluşuyla her zaman favori. İşte adım adım kolay ve enfes bir çiğköfte tarifi, siz de evinizde bu eşsiz lezzeti deneyimleyin!

Her lokmasında Anadolu'nun derin lezzetlerini barındıran çiğköfte, acı severler için bir tutku. Bu tarifle, ustaların sırlarını keşfederek kendi mutfağınızda harikalar yaratın.

MALZEMELER

Acı sos malzemeleri:
1 çay bardağı pul biber
1 çay bardağı isot
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Köfte malzemeleri:
Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze soğan
4 yemek kaşığı domates salçası (200 gr)
2 yemek kaşığı biber salçası (100 gr)
1 kuru soğan (küçükse 2 tane)
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çiğ köftelik baharat
2 tatlı kaşığı kuru nane
Çay kaşığının ucuyla kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
6 çay bardağı ince köftelik bulgur
Tuz

Yazın serinleten mucizesi: 5 malzeme ile hafif Sütlü Tatlı tarifi Yazın serinleten mucizesi: 5 malzeme ile hafif Sütlü Tatlı tarifi

TARİF

Önce isotu, pul biberi, zeytinyağını ve nar ekşisini bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar soğuk su ekleyip karıştırın.
Taze soğanın yeşil kısımlarını ve maydanozu çok ince doğrayıp hazırlayın.
Kuru soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Doğradığınız soğanı ve sarımsağı, salçaları, baharatları yoğurma kabına alın. Bir tarafına bulguru alın.
Önce bulgur hariç bütün malzemeleri yoğurup homojen bir karışım hazırlayın. Sonra azar azar bulgurdan alıp yoğurmaya başlayın. Arada buzlu su ekleyerek bulgurlar yumuşayana kadar yoğurun. Kıvama gelen köfteye kenarda bekleyen acı sosu ekleyip birkaç dakika daha yoğurun.
En son yeşillikleri ekleyin ve köftenin her tarafına gelmesi için karıştırın.

Editör: Haber Merkezi