Süt, etimek ve birkaç basit malzemeyle hazırlanan bu tatlı, hem ekonomik hem de damak zevkinize hitap edecek şekilde. İşte ev yapımı etimek tatlısı için gereken her şey ve yapım aşamaları.

Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır? Herkesin beğeneceği tatlı: Sütlü Un Helvası nasıl yapılır?

Evde pratik ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz etimek tatlısı, misafirleriniz için de şık bir sunum seçeneği olabilir. Bu tarif sayesinde mutfakta geçirdiğiniz süreyi azaltırken, lezzetten ödün vermemiş olacaksınız.

Etimek Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 paket etimek
1 litre süt
6 dolu yemek kaşığı un
6 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için:

1.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

️Üzeri için:

2 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Etimekleri geniş bir borcama dizelim.
Şerbet için: toz şeker ve suyu tencereye alıp, kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika kaynatmanız yeterli. Şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıttım.
Muhallebisi için : Tencereye tereyağ hariç tüm malzemeleri ekleyip koyu kıvam alana kadar çırpıcı ile karıştırın ve ocağı kapatın.
Koyu kıvam alan muhallebinin üzerine tereyağını ekleyip 1-2 dk çırpın. Yumuşayan etimeklerimizin üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi dağıtalım.
Krem şanti için : 2 paket sade krem şanti ile 1 su bardağı süttü koyu kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
Muhallebi tamamen soğuduktan sonra krem şantiyi sürelim. Tatlımızı en az 4 saat buzdolabında dinlendirelim.

Etimek tatlısı tarifi, hem pratik hem de oldukça leziz bir seçenek sunuyor. Bu basit adımları takip ederek kısa sürede ailenize ve misafirlerinize harika bir tatlı sunabilirsiniz. Evde yapabileceğiniz bu tarif ile hem zaman kazanacak hem de lezzetli sonuçlar elde edeceksiniz. Şimdi mutfakta bu tatlıyı denemenin tam zamanı!