Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanvekili, Belediye Başkan Aday Adayı Tuncay Yılmaz, “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” adlı 1 dakikalık filmin 4 milyon lira bütçe ile yaptırılmasını eleştirerek, harcamaların ayrıntısı hakkında kamuoyuna bilgi verilmesini istedi.

Çorum'da "Herkes Yapamaz" sloganıyla çekilen 1 dakikalık tanıtım filmine ödenen 4 milyon lira, tartışma konusu oldu. CHP Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tuncay Yılmaz, duruma sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tuncay Yılmaz, "Şehrimizin tanıtımını birilerine milyonlar kazandırarak yapmayı herkes yapamaz" dedi. Yılmaz, bir reklam yapmak için 4 milyon ödendiyse bunun ayrıntılarının kamuoyuna açıklanması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, “Bu filmin bütçesinde kim ne kadar sponsor oldu? Hangi kurumlar bu filme ne kadar para verdi? Bu filmin bütçelendirmesi nasıl yapıldı? Bütçe içerisinde kimlere hangi firmalara ne kadar para ödendi? Hangi reklam firmaları bu filmin içerisinde yer aldı?

Çorum Belediyesi'nden vatandaşlara müjde: Pazar günleri ekmek sıkıntısı bitiyor Çorum Belediyesi'nden vatandaşlara müjde: Pazar günleri ekmek sıkıntısı bitiyor

Kamuoyuna bir açıklama yapılmasını istiyoruz. Çünkü bu film özel bir şirket tarafından değil kamu kurumları desteği ile yapıldı. Bu soruların cevabını bilmek Çorum halkı olarak hepimizin hakkıdır.

4 milyona bir dakikalık bir filmi herkes yapamaz. Biz de öğrenelim Çorum’un bir reklamının yapılmasına ne kadar paranın nerelere ödendiğini” şeklinde açıklamada bulundu.