Kirazın başkenti Eskiköy-Eşençay ve bölgesindeki köyler, “yol çilesi” yaşıyor.

Çorum’da kiraz başta olmak üzere çeşitli sebze ve meyvelerin üretim merkezi olan Eskiköy ve civarındaki köyler, ürettikleri ürünleri pazara ulaştırmakta zorluk yaşıyor.

ÜRETİRKEN DE, SATARKEN DE TER DÖKÜYORLAR
Seralarda, tarlalarda, bağlarda sebze – meyve üretimi yapan köy halkı, bin bir emekle ürettikleri ürünleri, tüketiciye ulaştırmak için de ter döküyor.

YOL BOZUK, ÇİLE BÜYÜK

Kirazların olgunlaştığı ve toplanıp pazara ulaştırılması gereken bu günlerde Eskiköy - Çalyayla grup yolunun bozukluğu, üreticileri zor durumda bırakıyor.
Köyden topladıkları kirazları, salatalık, marul gibi sebzeleri Hal veya pazarda satılmak üzere şehir merkezine getirmeye çalışan üreticiler, bozuk yolları kullanmak zorunda kalıyor.
Yıllardır bir türlü yapılamayan yollar, son günlerde yağan şiddetli yağmurların da etkisiyle kullanılmaz hale geldi.

Birleşik Kamu-İş'ten hükümetin tasarruf politikalarına tepki! Birleşik Kamu-İş'ten hükümetin tasarruf politikalarına tepki!

SEÇİM DÖNEMİ HATIRLIYOR, SEÇİM SONRASI UNUTUYORLAR
Üreticiler, yolların bir an önce yapılmasını, standardının yükseltilmesini, asfaltlanmasını talep ederek, “seçim dönemlerinde her türlü sözü veren siyasiler, seçim sonrası bizleri unutmuş durumda. Yollarımızın yapılmasını yıllardır bekliyoruz. Artık bu çileye son verilsin. Bizler, üretim yaparak Çorum ve bölge halkının ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Siyasiler ve yetkili kurumlar da artık bizim sesimize kulak versin” dediler.

Editör: Haber Merkezi