Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, Mehteran eşliğinde Kadeş Barış Meydanı’ndan Saat Kulesi’ne kadar kortej yürüyüşü ve Hürriyet Meydanı’nda ki törenle devam etti.

Törene; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Garnizon Komutanı J. Albay Naim Çetinkaya, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, AK Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, CHP İl Başkanı Ümit Er, Ticaret İl Müdür Vekili Durmuş Buyruk, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Vedat Canbek, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Yılın Ahisi İsmail Kevser, Birlik yöneticileri, İl ve İlçe Esnaf Odası Başkanları ile çok sayıda esnaf ve vatandaş katıldı.

Mehteran ve halk oyunları gösterileri, şed kuşatma, tiyatro ve ödül töreninin ardından vatandaşlara Ahilik pilavı ikram eden protokol üyeleri daha sonra hep birlikte esnaf sergisini gezdiler.

ÇESOB Başkanı Recep Gür, bu yıl 36.’sı düzenlenen Ahilik Haftası’nın Kutlama Komitesi’nde yer alan Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 32 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ile sponsor firmalar Halkbank ve Karabacak Mobilya yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etti.

Çorum'da elektrikler ne zaman gelecek? 27 Nisan Çorum elektrik kesintisi Çorum'da elektrikler ne zaman gelecek? 27 Nisan Çorum elektrik kesintisi

Bu yıl Çorum’da Yılın Ahisi ise terzi esnafından 68 yaşındaki İsmail Kevser seçilirken, Kevser’in ise 56 yıldır kesintisiz mesleğini sürdürdüğü öğrenildi. İsmail Kevser’e Yılın Ahisi şiltini Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı takdim ederken, ÇESOB Başkanı Recep Gür ise şeddini kuşattı.