Çorum Sanayi Sitesi’ndeki bu uygulama takdir topluyor Çorum Sanayi Sitesi’ndeki bu uygulama takdir topluyor

Çorum'da meydana gelen sel ve su baskınlarının ardından bölgede yoğun bir hasar tespit çalışması başlatıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 1 Haziran'da yoğun yağış sonucunda yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle zarar gören vatandaşların en geç 12 Haziran'a kadar başvuruda bulunmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Yoğun yağış nedeniyle gerçekleşen sel ve su baskınları dolayısıyla müdürlüğümüze 86 dilekçe ile başvuru yapılmıştır. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmamaları için gerekli hasar/zarar tespiti yapılabilmesi amacıyla vatandaşlarımızın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze en geç 12 Haziran'a kadar başvurmaları gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Yaşanan doğal afetin etkilerinin en aza indirgenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililer, vatandaşların belirtilen süre içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri konusunda uyarıyor. Başvuruların ardından bölgedeki zararın tam olarak tespit edilmesi ve gerekli yardımların sağlanması hedefleniyor.

Haber Merkezi