Yapılan son değerlendirmelere göre; Çorum ve çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu uyarı, halkın olası doğal afetlere karşı önlem alabilmesi ve gerekli tedbirleri zamanında yapabilmesi için yapıldı. Meteoroloji yetkilileri, bölge sakinlerinin ve yetkililerin uyarıları dikkate alarak, gerekli önlemleri alması konusunda çağrıda bulundu.

Yağışın getireceği olası sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği belirtildi. Ulaşımda aksamaların yaşanabileceği, özellikle sürücülerin hava durumuna göre önlem alması gerektiği ifade edildi.

Çorum Valisi Dağlı: "Aile değerlerimiz toplumumuzun temel taşıdır" Çorum Valisi Dağlı: "Aile değerlerimiz toplumumuzun temel taşıdır"

Meteoroloji yetkilileri, halkın güncel hava durumu bilgilerini takip etmeleri ve resmi uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı. Halkın can ve mal güvenliğini korumak için gerekli tedbirleri alması ve yetkililerin uyarılarını dikkate alması önemle vurgulandı.

Naci Aygün

Editör: Ulaş Odabaş