Dünya Tütünsüzlük Günü vesilesiyle Çorum'da gerçekleştirilen farkındalık etkinliğine Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Arif Pilgir, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sinan Zehir, Yeşilay Çorum Şubesi Başkanı İsmail Türker Ejder ve diğer yetkililer katıldı.

Vali Dağlı, tütün ürünlerinin zararlarına karşı bilinç oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Sağlıklı bir gelecek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan korumak için bu tür etkinlikleri önemsiyoruz,” dedi. Vali Dağlı, standı gezerek yetkililerden bilgi aldı ve çocuklarla sohbet etti.

Uzmanından "dengeli beslenme" tüyoları Uzmanından "dengeli beslenme" tüyoları

Etkinlik kapsamında, katılımcılara tütün ürünlerinin sağlık üzerindeki olumsuz etkileri hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve çeşitli aktiviteler düzenlendi. İl Sağlık Müdürü Arif Pilgir, Prof. Dr. Sinan Zehir ve İsmail Türker Ejder de yaptıkları konuşmalarda, tütünsüz bir yaşamın önemini vurguladılar ve bu konuda toplumsal bilinçlenmenin arttırılması gerektiğini belirttiler.

Editör: Kubilay Olcan