Geçtiğimiz Mart ayında alınan kararla okulun yıkılarak yenilen yapılması kararlaştırılmıştı.  Kargı’nın en eski okullarından Cumhuriyet Yatılı Bölge Okulu’nun yapımına başlandı. 19 Ekim 2022 tarihinde yıkım ihalesi yapılan okul, yüklenici firma tarafından yıkıldı. Yıkım işleminin tamamlanmasının ardından ihaleye çıkan okulun yer teslimi de yüklenici firmaya yapıldı.

2024 EKİM AYINDA TAMAMLANACAK

İş makineleri okulun temelini kazılarak inşaat çalışmalarının başlatılmasının ardından okulun temel betonu da atıldı.  İhale şartnamesine göre yüklenici firma inşaatı 300 günde tamamlayarak teslim edecek. Bu süre 2024 yılının Ekim ayına denk geliyor. Velilerin talepleri ise halen ikili eğitim öğretim göre öğrencilerin inşaatın 1 ay daha önce tamamlanarak Eylül ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesi.

KARGI KAPSAMLI VE YENİ BİR OKULA KAVUŞACAK

Kargı Belediye Başkanı Dereli: Emniyet Teşkilatımızın 179. kuruluş yıldönümünü kutluyorum Kargı Belediye Başkanı Dereli: Emniyet Teşkilatımızın 179. kuruluş yıldönümünü kutluyorum

Yeni yapılacak okulun kapalı alanının eski okula göre daha büyük olacağı, okulda 16 derslik,  kapalı spor salonu, konferans salonu ve anaokulu gibi yeni bölümlerde olacak.