Asrın felaketi olarak nitelendiren 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. Depremi hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Biz, her zaman bir olduk, her zorluğu birlikte aştık.” dedi.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilimizde büyük yıkımlara yol açmış ve 50 Binden fazla vatandaşımızı hayattan koparmıştı. Çorum’un sorumluluk bölgesi olan Kahramanmaraş’ın Afişin ilçesi başta olmak üzere tüm depremzedelerin yardımına koşan Çorum Belediyesi, yaralar sarılana kadar tüm imkânlarını afet bölgesi için seferber etti.

Bölgeye ilk ulaşan ekip Çorum Belediyesi oldu 

Çorum Belediyesi, deprem bölgesine ilk ulaşan ekip oldu. Afetin hemen ardından, arama kurtarma ekipleriyle, iş makineleriyle ve yardım tırları ile deprem bölgesine ulaşan Çorum Belediyesi, depremzede vatandaşlarımızın yanında oldu.  7.7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından tüm imkanlarıyla yardım seferberliğine katılan Çorum Belediyesi, Afşin ilçesi başta olmak üzere birçok bölgede arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

Her gün 60 Bin ekmek

Çorum'da sel tehlikesine karşı AKOM teyakkuzda! Çorum'da sel tehlikesine karşı AKOM teyakkuzda!

Çorum Belediyesi ekipleri, sıcak yemek ikramıyla da zor günlerinden depremzede vatandaşlarımızın yanında oldu. Çorum Belediyesi mobil ikram aracıyla, Afşin bölgesinde vatandaşlara sıcak çorba, ekmek ve çay ikramı yapıldı. Ayrıca depremzedeler için ekmek üretimi yapan Çorum Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası her gün 60 bin ekmeği deprem bölgesine gönderdi.

Tırlarla yardım 

Çorum Belediyesi deprem bölgesinde yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarını yanı sıra yardımlar konusunda da büyük çaba sarf etti. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın çağrı yaptığı ilk anlardan itibaren Çorum halkı, deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım etmek için seferber oldu. Yardımların toplandığı Çorum Belediyesi eski binasına akın eden hayırsever vatandaşlar dayanışma örneğinin en güzelini sergiledi. Toplanan yardımlar tırlarla afet bölgesine ulaştırıldı.

Altyapı çalışmasına destek 

Tüm imkânlarını seferber ederek deprem bölgesine giden Çorum Belediyesi, araç ve ekipleriyle afet bölgesinde çalışma yaptı. Afşin’de enkaz kaldırma çalışmalarının ardından bozulan altyapının onarılması, su ve kanalizasyon ve asfalt çalışması yaptı. Çorum Belediyesi, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına da mühendisleriyle destek verdi.

Hayır çarşısı kuruldu

Çorum Belediyesi, ilimize gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de fuar alanı yanındaki Ticaret ve Sanayi Odası binasında hayır çarşısı oluşturdu. Bir mağaza gibi hizmet veren hayır çarşısında, kıyafetten gıdaya kadar ihtiyaç duyulan birçok ürün afetzedelere ulaştırıldı.

Çadır ve konteyner desteği 

Çorum halkının da desteğiyle depremin yaralarını saran Çorum Belediyesi, afetzedelerin geçici olarak kalacağı çadır ve konteyner ev ile soba ve seyyar tuvalet gönderdi. Çorum Belediyesi psikososyal destek ekibi de Afşin’de çadırkent bölgesinde kalan depremzede vatandaşları tek tek ziyaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğini ancak kaybedilen canların acısını hala yüreklerinde yaşadıklarını ifade etti.

“Kardeşlerimizin yanında olduk”

Depremin yaşandığı ilk andan itibaren Çorum Belediyesi’nin tüm birimleriyle teyakkuz halinde yardıma koştuklarını hatırlatan Başkan Aşgın, “Yaşadığımız her badirede olduğu gibi 6 Şubat depreminde de bir olduk, her zorluğu birlikte aştık. Her sıkıntıda olduğu gibi 6 Şubat’ta da depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Rabbim bir daha böyle büyük afetlerle bizi imtihan etmesin.” dedi.