297 proje, 38 Milyar TL: Çorum'da yatırım rüzgarı! 297 proje, 38 Milyar TL: Çorum'da yatırım rüzgarı!

Çorum'da “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” Projesi’nin açılışı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)’nın “İstihdam, Eğitim, Sosyal Politikalar” bileşeni altında “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Programı için Hibe Programı (NEETPRO) (EuropeAid/168241/ID/ACT/TR) kapsamında uygulanan Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞKUR) faydalanıcısı olduğu  hibe programı kapsamında Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile S.S. Hitit Güneşi Kadın Girişimi Üretim ve Kalkınma Kooperatifi, Hitit Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen “Arıları Yaşat Geleceğini Kazan” Projesi’nin açılışı yapıldı.

Çorum başta olmak üzere TR-83 bölgesinde arıcılık ve arı yetiştiriciliği sektöründe ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin istihdamının artırılmasına yönelik hazırlanan projenin açılışı Anitta Otel’de yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Mali Yardımcılar Daire Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, HİTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, İl Genel Meclisi Üyeleri, İŞKUR İl Müdürü Levent Tuzcu, Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Gültekin, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nuri Eser, Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sümeyra Bektaş, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Arıcılık Malzemeleri ve Arı Ürünleri Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Vahdettin Küçükbenli, TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, tarımsal kuruluşların temsilcileri, muhtarlar ile projeye katılacak gençler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda projenin sinevizyon gösterisi izlendikten sonra Daire Başkanı Doç. Dr. Ömer Faruk Cantekin, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş ve Tarım ve Orman İl Müdürü Hayrullah Gültekin de birer konuşma yaparak projenin ilimiz için önemine değindi. Çorum’un 545 ton bal üretimi ile ülkemizde 51’nci il olduğu belirtilen konuşmalarda proje sayesinde daha üst sıralara çıkılmasının sağlanabileceği de anlatıldı.