Cumhuriyet Halk Partisi’nde ilçe kongrelerinde sona yaklaşılırken,  Boğazkale, Oğuzlar, Bayat, Sungurlu, Mecitözü, İskilip, Uğurludağ, Osmancık ve Dodurga İlçe kongrelerinin ardından Kargı İlçe kongresi de tamamlandı. 

Esnaf Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen CHP Kargı İlçe Kongresi’nde başkanlığa Kemal Dümenci seçildi.

Çoğunluğun sağlandığı görülen kongrede Divan başkanlığına İl Başkanı Ümit Er, kâtip üyeliklere Recep Akyıldız ve Mehmet Metin Berber seçildi. 

65 delegenin katılımıyla toplanan, Mevcut Başkan Hakan Çelik’in yeniden aday olmadığı kongrede seçimlere tek liste ile gidilirken, ilçe başkanlığına Kemal Dümenci seçildi.

İlçe Başkanı Hakan Çelik’in açış konuşması ile başlayan olağan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

KONGREYE KİMLER KATILDI

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, İl Başkanı Ümit Er, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, önceki dönem İl Başkanı Cengiz Atlas, İl Yöneticisi Celal Uysal, Av. Dinçer Solmaz, Av. Sadık Eral, Sedat Genç, Güngör Atak, Dodurga İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Akgül ve ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer ile çok sayıda partili katıldı.

30 YILLIK ÜYE VEYSEL EKEN’E PLAKET

İlçe Başkanı Hakan Çelik, Parti üyeliğinde 30 yılı dolduran Veysel Eken’e katkılarından dolayı plaket takdim etti.  

PARTİ VE İLÇE SORUNLARI ELE ALINDI

CHP Kargı önceki dönem ilçe yöneticilerinden Recep Akyıldız ve Veysel Eken  yerel seçimlerde ilçede parti bayrağını dalgalandırmak için çalışmaların birlik ve beraberlik içinde yürütülmesi gerektiği görüşünü dile getirdiler. 

Başkan Dereli: Bayramlar birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür Başkan Dereli: Bayramlar birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür

14 Mayıs Genel Seçimleri Milletvekili Aday Adayları Dinçer Solmaz ve Sadık Eral ile Çorum Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz de çeşitli konularda görüşlerini dile getirdiler.

CHP İlçe Başkan Adayı Kemal Dümenci de bir konuşma yaparak, ekip olarak önümüzdeki süreçte partinin bayrağını ilçede dalgalandırmak için gece gündüz çalışacaklarını söyledi.

Daha CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız da konuşmasında yeniden aday olmayan Hakan Çelik ve yönetimine emekleri için teşekkür ederken, seçilecek yeni yönetime de başarılar diledi.
İlçenin sorunlarına da değinen Tahtasız, Meclis’te Kargı'nın sorunların da  takipçisi olacağını dile getirdi.

HAKAN ÇELİK YENİDEN ADAY OLMADI

Konuşmaların ardından Seçim Kurulu denetiminde blok liste ile gidilen seçimler sonucunda, CHP ilçe başkanlığına Kemal Dümenci seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Şevki Pelteci, Mehmet Metin Berber, Ahmet Çiftlik, Hüseyin Meydankaş, Satılmış Penbe, Kazım Uğur, Hasan Çiftlik,  Niyazi Karabayır, Mehmet Mutluay ve Mehmet Kaplan seçildi.

Yönetim Kurulu yedek üyelikleri ise şu isimlerden oluştu: İbrahim Balcı, Ömer Çiftlik, Yahya Eşer, İdiris Ahçı, Ahmet Ünal, Mehmet Teke, Ali Kızılırmak, Hüseyin Eken, İsmail Korkut ve Rahmi Çiçek.

10 DELEGEYLE TEMSİL EDİLECEK  

İl Kongre delegeliklerine ise Kemal Dümenci, Hakan Çelik, Mehmet Metin Berber, Faysal Ortayazıcı, Satılmış Penbe, Kazım Uğur, Hasan Çiftlik, Niyazi Karabayır, Ömer Çiftlik ve Hüseyin Meydankaş seçildi.

CHP’de Kargı ile birlikte 10 ilçenin kongresi tamamlanırken, 6 Eylül’de Ortaköy, 12 Eylül’de Alaca, 16 Eylül’de Laçin ve 17 Eylül’de de Merkez İlçe Kongresi toplanacak.