Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorum İl Müdürü Halit Sıddık Tonkuş, KOBİ'lerin yeşil dönüşümünü verimli bir şekilde gerçekleştirmeleri ve uluslararası rekabet gücünü artırmaları amacıyla Dünya Bankası’nın desteği ile gerçekleştirilecek olan ‘Türkiye Yeşil Sanayi Projesi’nin devreye alındığını açıkladı.

Proje’nin ortaklarının KOSGEB, TÜBİTAK ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olduğuna dikkat çeken Tonkuş, proje başvurularının 08 Aralık 2023-30 Kasım 2024 tarihleri aralığında alınacağını duyurdu.

KOSGEB eliyle verilecek olan 250 milyon dolarlık bütçeyle iki ayrı teklif çağrısına çıkıldığının altını çizen Halit Sıddık Tonkuş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

‘Sanayide KOBİ’lerin Enerji ve Kaynak Verimliliği Sağlanması’ başlığı ile işletmelerin çatı üstü ve sanayi tesisi içerisindeki birleşik güneş enerjisi yatırımlarına 14 milyon TL'ye kadar

‘Karbon Emisyonlarının Azaltılması’ başlığı ile de enerji verimliliği, su verimliliği, hammadde verimliliği, sürdürülebilir ve iklime dayanıklı atık geri dönüşümü, endüstriyel simbiyoz ve döngüsel ekonomi projelerinde ise 4 milyon TL'ye kadar destek veriyor.

KOSGEB, KOBİ'lerimizin çevre dostu teknolojilere geçişini ve enerji maliyetlerini düşürmelerine odaklanarak onları 2053 net sıfır emisyon hedefine taşımak için çalışıyor.

Destek programından yararlanma koşulları ise şu şekilde:

Küçük veya orta ölçekli KOBİ olmalıdır.

İşletme Findeks kredi notu endeksine göre “çok riskli” olmamalıdır.

İşletmenin onaylı son mali yıl verilerinde yer alan mali bilanço veya net satış hasılatı proje toplam bütçesinden büyük olmalıdır.

Başvuru yapacak tüm işletmelerin proje teklif çağrısı ilan tarihi itibariyle en az 2 yıl önce kurulmuş olması gerekmektedir.

Çevresel ve Sosyal Yönetim Sisteminde (ÇSYS) tanımlanan kriterlere uygun olmalıdır.

Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı Hepsiburada Üst Yöneticisi Nilhan Onal Gökçetekin, SDN Summit 2024 etkinliğine katıldı

En az 20 TEP veya eşdeğeri Kilo Watt (KW) yıllık tüketim gerekmektedir."