Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen yumuşacık tarif Tereyağlı Kurabiye nasıl yapılır? Ağızda eriyen yumuşacık tarif

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Çerkes tavuğu ile sofralarınızı süsleyin. İşte adım adım lezzetli bir yolculuk için gerekli tüm bilgiler.

Çerkes tavuğu, cevizin ve sarımsağın muhteşem uyumuyla sizi fethedecek. Bu basit ve etkileyici tarifi deneyin, lezzetini herkesle paylaşın.

Geleneksel bir lezzet olan Çerkes tavuğu, her meze sofrasının gözdesi. Kendi mutfaklarınızda bu lezzeti nasıl yaratabileceğinizi öğrenin.

MALZEMELER

1 adet tavuk
5 bardak su
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 bardak ceviz içi
4 dilim bayat ekmek
1,5 bardak tavuk suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber

TARİF

Tavuğu haşlayın.
Sarımsakları ve tuzu havanda dövün.
Ceviz içlerini de havandaki karışıma ekleyin.
Bayat ekmeklerin içlerini haşladığınız tavuğun suyu ile yumuşatın.
Ekmeğin üzerine havandaki karışımı ekleyin.
Karabiber dökün.
Ayıkladığınız tavuğu karışıma didikleyin.
Bir tabağa koyun.
Bir tavada yağ ve kırmızı biberi pişirin.
Tabağın üzerine biberli sosu dökün ve servis edin.

Çerkes tavuğu tarifimizi denediyseniz, deneyimlerinizi ve lezzet katmak için yaptığınız eklemeleri bizimle paylaşın. Fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz. Ayrıca, tarifi beğendiyseniz ve daha fazla insanın keşfetmesini istiyorsanız, lütfen sosyal medyada paylaşarak destek olun! Daha fazla tarif ve mutfak sırrı için bizi takip etmeye devam edin.