Un kurabiyesi, çay saatlerinin olmazsa olmazıdır. Annelerimizin elinden çıkmış gibi nefis ve ağızda dağılan bu kurabiyeleri evde yapmak sandığınızdan çok daha kolay. İşte size pastane tadında un kurabiyesi yapmanın sırları.

Bazen en basit tarifler en büyük mutlulukları getirir. Evde hızlıca hazırlayabileceğiniz un kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi şenlendirin. Hem az malzemeli hem de çok lezzetli bu kurabiyeyi denemeye ne dersiniz?

Ağızda dağılan bir kurabiye deneyimi için pastane usulü un kurabiyesi yapımı, mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli hale getirecek. İşte, çayın yanında sunabileceğiniz enfes un kurabiyesi tarifi...

MALZEMELER

Yiyenleri mest edecek: Evde yapabileceğiniz en iyi Anne Kurabiyesi tarifi Yiyenleri mest edecek: Evde yapabileceğiniz en iyi Anne Kurabiyesi tarifi

1adet yumurta
200 gram oda sıcaklığında tereyağı (14 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
5 yemek kaşığı buğday nişastası

Servisi için:

2 yemek kaşığı pudra şekeri

TARİF

200 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını derin bir yoğurma kasesine aktarın.
Üzerine 1 adet yumurta ve 1 çay bardağı sıvı yağını da ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpın.
1 su bardağı pudra şekeri, 5 yemek kaşığı buğday nişastası, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin ve 3 su bardağı unu azar azar ekleyin.
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Kurabiye hamurundan büyükçe bir parça alın ve tezgahın üzerinde yuvarlayarak 2 parmak kalınlığında rulo şekline getirin.
Kenar kısımlarını kesin. Ardından üzerinden çatal yardımıyla geçerek şekil verin.
Bıçak yardımıyla 3 parmak genişliğinde parçalar kesin. Fırın tepsisine aktarın.
Üzerleri hafif kızarıp renk alana kadar önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Soğuttuktan sonra pudra şekeri eleyin.
Ardından servis edin.

Pastane usulü un kurabiyesi tarifi, çay saatlerinizi lezzetli bir serüvene çevirecek. Bu basit ve etkileyici tarif ile ağızda dağılan kurabiyelerinizi kolayca hazırlayabilirsiniz. Şimdi fırınınızı ısıtın ve bu güzel tarifle tanışın. Hem kendinizi hem de sevdiklerinizi bu enfes lezzetle şımartın. Afiyet olsun!