Kargı Gazetemizin Yazı İşleri Müdürü ve Kargı Haber TV’nin ‘Başkan adayları konuşuyor’ isimli programın moderatörü Gazeteci Turan Ozan Acar’ın canlı yayın konuğu olan ve yapacağı projeleri burada anlatan Cahit Arpa, Kargı’yı yüz yıla hazırlayacak projeleri belediye başkanı olması halinde tek tek hayata geçireceğinin altını çizdi. 

Kargı’da en önemli sorunun doğalgaz olduğunu 2 yıl içerisinde Kargı’da doğalgazsız ev kalmayacağını ve bu sorunu ortadan kaldıracaklarını belirten Cahit Arpa, bu hizmeti hayata geçirerek, yapamazsın diyenleri yanıltacaklarını ifade etti. 

‘Sevdam Kargı’ diye çıktığı bu yolda kendisini yalnız bırakmayan desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Belediye Başkan Adayı Cahit Arpa, projeleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Sevdam Kargı diye çıktığım bu yolda yanımda duran aileme, destek veren öğretmenlerime, aday olduktan sonra benimle kapı kapı dolaşan dava arkadaşlarıma en çok teşekkürü siz değerli hemşehrilerime ediyorum. 

Projelerimi 4 ana başlıkta topladım. Birincisi merkezi hükümet ile yapacağım iş birliği neticesinde Kargı’ya kazandıracağım yatırımlar, ikincisi belediye imkanları ile yapacağımız üçüncüsü iş adamları ile yapacağım yatırımlar en önemli de ar-ge çalışması ile gençlerle yapacağım yatırımlar.
Gençlerin fikirleri benim için çok önemli. Kargı’da neler yapılabilir bunları tespit edeceğiz fikirlerini alacağız. İlçemizi yüz yıla hazırlayacağım projelerim var. 

2 YIL İÇERİSİNDE DOĞALGAZSIZ EV KALMAYACAK

Doğalgazı taşımalı sistemden tamamen dönüştürerek bitireceğiz. Yetkililerden aldığımız kesin bilgi 2023 yılında başlayan ve devam eden doğalgaz çalışmasında 15 kilometrelik yer doğalgaza kavuştu. Çorumgaz’ın Kargı ile planlaması 7 yıl. Ama bu hızla giderse 10 yıl sürecek. 2 yılda bitirilecek. Aday olduğum gün Çorumgaz’ın da paydaşlarından ve ortaklarından olan Sayın milletvekilim Yusuf Ahlatcı, 2 yıl içerisinde doğalgazın bitirileceği sözünü verdi. İlçemiz genelinde 2 yıl içerisinde doğalgazsız ev kalmayacak. Yapamazsın diyenleri yanıltmak benim için büyük bir zevk.  2 yıl içerisinde bitirilmesi sözünü veriyorum. Ben hemşehrilerimi 7 yıl 10 yıl bekletemem 2 yılda doğalgaza kavuşacağız. 

KARGI’DAKİ GENÇLİĞİN KABUĞUNU KIRACAĞIZ DIŞA AÇILIMINI SAĞLAYACAĞIZ

İlçemizde meslek yüksekokulumuz var ve öğrencilerimizin büyük bir kısmı Osmancık’ta ikamet ediyor. Yüksekokula 2 bölüm daha ilave edecek öğrenci sayısını 400’e çıkartacağız KYK tarafından yurt yapılabilecek. Kargı’ya büyük katma değer katacak. 25 öğrencimiz Osmancık’ta kalıyor. Bu Kargı için büyük bir kayıp. Durumu iyi olmayan öğrencilere burslar verilecek. Okullarımızda Erasmus projelerini hayata geçireceğiz. Buradaki öğrenciler farklı ülkelere farklı ülkelerdeki öğrenciler de Kargımıza geliyor. Kargı’daki gençliğin kabuğunu kıracağız dışa açılımını sağlayacağız. Avrupa’yı tanıyacaklar ülkemizi tanıyacaklar. 
Yürüyüş yolu için bir planlama yaptım. Bisiklet ve yürüyüş yolu yapacağız. Kültür gezilerine çok önem veriyorum. Kültür gezisi projelerimiz olacak. Belediyemize bir otobüs kazandıracağız. Anıtkabir, Çanakkale, Ürgüp gibi yerlere kültür gezileri düzenleyeceğim. 

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPACAĞIZ

Kargı’daki en büyük sorunlardan biri de yüzmek için Osmancık’a gidiliyor. Önceden Osmancık ve Tosya’dan Kargı’ya geliniyordu. Ben o havuzu hiçbir şekilde açmayacağız. Yarı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Yanında birçok sosyal alan olacak. Huzurevi 30 yataklı olacak. 30 yatağın üzerindeki projeler devlet projesi ve buna bizim gücümüz yetmek. Osmancık’ta bölge huzurevi var o yüzden yan yana olamıyor.

MECLİS ÜYELERİNİN OTURUM ÜCRETİ VE MAAŞIMIN BİR KISMI KURULACAK EĞİTİM VAKFINA BAĞIŞLANACAK

Bir eğitimci olarak eğitim alanında birçok projeyi hayata geçirmek için çalışacağım. Bir vakıf kuracağız ve durumu iyi olmayan öğrencilere burslar vereceğiz. Belediye meclis üyelerimiz hiçbir oturumdan para almayacak o para vakfa bağışlanacak ayrıca ben de belediye başkanı olmam halinde maaşımın bir kısmını da bu vakfa bağışlayacağım. Hastanemiz D sınıfına göre yapılmış ama şu anki sınıfı E. Nüfusun yetersizliği nedeni ile şu an E sınıfında yer alıyor ve bazı branşlardaki doktorlarımız maalesef yok.

TOKİ’YE YENİ BİR OTOBÜS KAZANDIRACAĞIZ

Belli saatlerde iki gidiş iki geliş olacak. İçme suyu ile ilgili yeni bir projeleri hayata geçireceğiz. Otomatik su sayacı zorunluluğunu kaldıracağız. Tarımsal projeleri hayata geçireceğiz. İlçemize en çok gelir getiren şey çeltik. Çeltik üreticisini çadırlarda kurutmaktan olayından kurtaracağız. Hayvancılık ilçemizde büyük sorun. Hayvancılıkla ilgili yer ayrılmamış dağınık vaziyette. İlçe girişinde doğal yapı bozulmadan peyzaj mimarı getirilerek çevre düzenlemesi yapılacak. Topraksız tarımı hayata geçireceğiz. Seracılığı geliştireceğiz. Sosyal tesis projemiz olacak. 

Sokak hayvanları ile ilgili projelerimiz var. Spor ile ilgili yeni projeler hayata geçireceğiz. Özellikle güreş ile ilgili çalışmalar yapacağız. Hoş geldin bebek, yeni evleneceklere destek projelerimiz var. Yaşlılarımızın evi temizlenecek. Kapalı Pazar alanına kavuşacağız. Parklarımız modern bir şekilde dizayn edilecek. Soğuk hava deposunu hayata geçireceğiz. Yayla ve spor turizmi için projelerimiz var. 

Çarşıyı aydınlatmak için başlatılan projeye destek olacağız. Cenaze hizmetleri ile ilgili de projeler ücretsiz olarak hayata geçirilecek. Gençlerimiz için sosyal alan kazandıracağız. İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapacağız. Hamam sokağı projemiz var. Seçildiğim takdirde Kargı modern bir ilçe haline gelecek. Ben Kargı’ya sevdalıyım. Bu sevda çocukluğumdan geliyor. Ben başarılamayanları başarmak için buradayım.

Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor Kargı Tarihi Yağlı Güreşlere hazırlanıyor

DIŞARIDAN İLÇEYE GELENLER İÇİN BEKLEME SALONU

Sosyal belediyecilik anlaşımız gereği Cuma günleri köylerden ilçemize gelecek olan ve İstanbul’dan gelerek erken saatte otobüsten inen hemşerilerimizin aileleriyle birlikte rahatça dinlenip bekleyebilecekleri bekleme salonlarını hizmete geçireceğiz.”