Yoğurt tatlısı, revaniyi andıran yapısıyla ama yoğurtla hazırlanan farklı bir lezzet sunuyor. Bu kolay tarif ile çay saatlerinizi renklendirin.

Bol şerbetli ve irmikli yapısıyla yoğurt tatlısı, hafif ama lezzetli bir alternatif. İşte, özel günleriniz için kolay ve lezzetli yoğurt tatlısı tarifi.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Yoğurt tatlısı, pratik yapılışı ve hafif lezzetiyle mutfaklarınızın yeni favorisi olacak. Adım adım bu kolay tatlı tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

YOĞURT TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
50 ml eritilmiş margarin

Şerbeti için;

4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Üzeri için için;

Kaymak
Toz Antep fıstığı

YAPILIŞI

Tatlıya yapmaya öncelikle şerbetini ocağa koyarak başlayın. Şerbet kaynarken kekini hazırlayabilirsiniz.

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.

Daha sonra içerisine eritilmiş margarini, yoğurdu ve irmiği ekleyin. Karıştırmaya devam ederken toz ürünleri eleyerek karışımın içerisine ilave edin. 

Son olarak iyice yağlanmış ısıya dayanıklı cam tepsiye karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökerek eşit dilimlere ayırın.

Ardından üzerlerine kaymak ve toz Antep fıstığı serperek servis edin.

Yoğurt tatlısı tarifi ile az malzeme ve pratik adımlarla evinizde muhteşem bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Hem çay saatlerinizde hem de özel günlerinizde sunabileceğiniz bu tatlı, herkesin beğenisini toplayacak. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi