Artık bayat ekmeklerinizi çöpe atmak yerine, onları lezzetli köftelere dönüştürebilirsiniz. İşte adım adım bayat ekmek köftesi tarifi ile mutfakta harikalar yaratma zamanı!

Mutfakta yeni lezzetler arayanlar için bayat ekmek köftesi, hem ekonomik hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Bu basit tarif ile bayat ekmeklerinizi lezzetli köftelere çevirin.

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek hiç bu kadar lezzetli olmamıştı! Evdeki bayat ekmeklerle yapabileceğiniz en pratik ve lezzetli yemeği keşfedin: Bayat ekmek köftesi.

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi

Malzemeler

Yarım bayat ekmek
1 adet yumurta
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı beyaz peynir rendesi ( isteğe bağlı )
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 adet rendelenmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Nane
Kekik
Kimyon
Kırmızı toz biber
Maydanoz
1 su bardağı galeta unu ( kontrolü şekilde dökün harç kendini toparlayana kadar )

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Bayat Ekmek Köftesi Tarifi

İlk önce ekmekleri ıslatalım.
Islatılan ekmekler güzelce ezilip yoğurulur.
Ekmeklerin fazla suyunu süzüp sıkalım ve başka bir kaba ekmekleri aktaralım.
Üzerine diğer malzemeleri de ekleyelim iyice yoğuralım.
Çok sulu kalmış ise, üzerine galeta unu serpilerek suyu giderebiliriz.
Çok galeta unu atarak da katı bir hamur haline getirmeyelim. Bu sefer köfteler sert olur.
Yapışmaz tavaya 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ koyarak, kızdıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, elimizde düzleyip tavaya koyalım ve spatula ile üzerine bastırarak, biraz daha inceltelim.
Bir yüzü kızarana kadar dağılmaması için çevirmeyelim.
Kızardıktan sonra spatula ile dikkatlice çevirerek, diğer yüzünü de kızartalım ve havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını çektirelim.
Bayat ekmek köftelerimiz servise hazır.

Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi Buzluğa at, istediğin zaman pişir: 15 dakikada Buzluk Böreği tarifi

Bayat ekmek köftesi tarifi ile artık bayat ekmeklerinizi çöpe atmak yerine, onları lezzetli birer yemek haline getirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de pratik olan bu tarif, ailenize ve misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir lezzet seçeneği sunuyor. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi