Tatlı severler, toplanın! Bu yazıda, ağızda dağılan lokum gibi bir tatlı olan Kesme İrmik Tatlısı'nın sırlarını paylaşıyoruz. Şerbetli tatlıların en iyisine hazır mısınız?

Herkesin beğenisini kazanacak bir tatlı tarifi arayışı içinde misiniz? Kesme İrmik Tatlısı ile aradığınız lezzeti bulacaksınız. Adım adım bu leziz tatlıyı nasıl yapacağınızı anlatıyoruz.

Şerbetli tatlılar, Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Bu yazımızda, evde kolayca yapabileceğiniz ve herkesi hayran bırakacak bir tatlı olan Kesme İrmik Tatlısı'nı tanıtıyoruz. Hazırsanız, başlayalım!

Kesme İrmik Tatlısı Tarifi

Malzemeler

Yarım su bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
Yumurta
2,5 su bardağı dolusu un
1 kabartma tozu
vanilya

Şerbeti için;

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4-5 damla limon suyu

Bulamak için;

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

İrmik

Kesme İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tatlımız için öncelikle şerbetinin hazırlanması ile başlıyoruz. Bunun için uygun bir tencereye toz şeker ve üzerine suyu alarak şerbetimizi kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine limonumuzu ilave ediyor 10-15 dakika kadar daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru yoğurma kabına sıvı yağ, yumurta, yoğurt, vanilya ve kabartma tozunu alarak karıştırıyoruz. Üzerine irmik ve unu ekleyerek hamurumuzu elimizle yoğuruyoruz. Ele yapışmayan bir hamur kıvamı elde ettikten sonra tezgaha alıp 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
Hamurumuzun bir parçasını alıp elimizle yuvarlayarak rulo haline getiriyoruz ve irmiğe buluyoruz. Diğer parçalarını da aynı şekilde yapıyoruz.
Rulo haline getirdiğimiz hamurumuzu iki parmak genişliğinde keselim.
Kestiğimiz parçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine birbirine yapışmayacak biçimde yerleştirelim.
Daha önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirelim.
Kızarıp pişen tatlımızı bir kaba alalım, üzerine soğumuş olan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye bırakalım.
Şerbetini çeken tatlımızın üzerini süsleyerek servis edelim.

Kesme İrmik Tatlısı, şerbetli tatlı severler için mükemmel bir seçim. Bu tarifi adım adım takip ederek, evinizde lokum kıvamında, lezzetli bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizin ve ailenizin beğenisini toplayacak bu tatlı, sofralarınızın yıldızı olacak. Hazırlaması kolay ve pratik olan Kesme İrmik Tatlısı ile tatlı yapmanın keyfini çıkarın. Deneyin ve bu eşsiz lezzeti herkesle paylaşın!

Editör: Haber Merkezi