Anadolu'nun zengin mutfağından bir lezzet harikası: Ezogelin çorbası. Mercimek, bulgur ve baharatların muhteşem uyumuyla, bu çorbayı hemen denemelisiniz.

Ezogelin çorbası, hem besleyici hem de lezzetli. İster akşam yemeğinde ister öğle arasında, bu çorba her zaman içinizi ısıtacak.

Düdüklü tencerede sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz ezogelin çorbasıyla, lezzetli ve pratik bir öğünün tadını çıkarın.

Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı bulgur
2 çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı nane
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
2 litreye yakın sıcak su
Tuz

Ezogelin Çorbası Yapılışı Tarifi

Herkesin bayılacağı pişi tarifi: Çıtır çıtır pişi yapmanın püf noktaları Herkesin bayılacağı pişi tarifi: Çıtır çıtır pişi yapmanın püf noktaları

Ezogelin çorbası yapmak için düdüklü tencerede önce rendelemiş olduğumuz soğanı ve ezmiş olduğumuz sarımsağı tereyağında kavuruyoruz.
Soğanlar diriliğini kaybetsin yeterli yakmadan orta ateşte kavuralım.
Soğanlar kavrulunca naneyi, kırmızı biberi ve salçayı ilave edip. Kavurmaya devam edelim.
Bir iki karıştırdıktan sonra yıkadığımız mercimeği, pirinci, bulguru ve tuzunu da ilave ederek karıştıralım.
Başka bir tarafta kaynamakta olan 2 litreye yakın suyu üzerine boşaltalım.
Düdüklünün kapağını ve düdüğünü kapattıktan sonra 10 dakika pişiriyoruz. Normal tencerede de yapabilirsiniz ama biraz daha geç pişecektir (yaklaşık 30-40 dakika sürecektir).

Bu lezzetli ve pratik ezogelin çorbası tarifiyle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinize bu enfes çorbayı sunarak, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtın. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi