Milföy hamurunun kolay kullanımı ve ıspanak ile peynirin muhteşem uyumu, bu börek tarifini kaçırılmaz kılıyor. Eğer zamanınız kısıtlıysa ama lezzetten ödün vermek istemiyorsanız, bu tarif tam size göre.

Pratik ve lezzetli bir börek arayışındaysanız, milföy hamuru ile ıspanaklı peynirli börek tarifi mutfakta harikalar yaratmanıza olanak tanıyacak. Az malzeme ile çok lezzet elde edebilir, misafirlerinizi ve ailenizi şaşırtabilirsiniz.

Milföy hamuru ile hazırlanan ıspanaklı peynirli börek, yoğun günlerinizde bile kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir seçenek. Bu tarif ile mutfakta geçireceğiniz zamanı minimuma indirirken, tatmin edici lezzetler maksimuma çıkarabilirsiniz.

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Malzemeler

2 paket milföy 16 adet
Yada iki paket dikdörtgen milföy hamuru
200 gram ince doğranmış ıspanak
1 küçük kase beyaz peynir
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak en hızlı tarif: Sultan Lokumu Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak en hızlı tarif: Sultan Lokumu

Üzerine sürmek için

1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
Susam
Çörek otu

Milföy Hamurlu Börek Tarifi

Öncelikle ince doğranmış ıspanakların üzerine peynir sıvı yağ ve baharatları ilave edip karıştırın.
Milflöy hamurlarını merdane ile hafif açın ve sekiz eşit parçaya bölün.
Hazırladığınız ıspanaklı harçtan uç kısmına koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. İsterseniz ikiye isterseniz üç eşit parçaya bölüp fırın kağıdı serili tepsiye dizin.
Bütün hamurlara aynı işlemi uygulayın.
Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürün.
Susam yada çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst kızarıncaya kadar kontrollü şekilde 20-25 dakika pişirin. 

Editör: Haber Merkezi