Kısır, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. İşte sizin için hazırladığımız, herkesin bayılacağı enfes bir kısır tarifi! Bu tarif, kısırın en lezzetli halini sofralarınıza getirecek.

Kısır yapmanın püf noktalarını öğrenmeye hazır mısınız? Uzman şefimizin hazırladığı bu tarif, kısırı daha önce hiç tatmadığınız bir lezzetle buluşturacak. İşte detaylar...

Bu tatlıya kimse hayır diyemiyor: Meşhur Kardelen Tatlısı tarifi Bu tatlıya kimse hayır diyemiyor: Meşhur Kardelen Tatlısı tarifi

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz muhteşem bir kısır tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu tarif, kısırın her katında farklı bir lezzet sürprizi sunuyor. Hadi, bu lezzetli tarifi deneyin!

KISIR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

*6 çay bardağı köftelik bulgur
*4 yemek kaşığı acı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 bağ taze nane
*1 bağ maydanoz
*1 bağ taze soğan
*Yarım su bardağı zeytinyağı
*Yarım su bardağından biraz geçecek şekilde nar ekşisi ve 1 çorba kaşığı elma sirkesi.. Kısırın içine eklenen elma sirkesi kısırın çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır.

LEZZETLİ KISIR TARİFİ

Bulguru yoğurmak üzere bir kabın içerine koyun. Üzerine biber salçası ve domates salçası ekleyin. Bu karışımı ellerinizi ıslatarak yoğurmaya başlayın. Ellerin ıslatılarak yoğrulmasının nedeni, bulgurun şişmesini önlemek içindir. Bulgur yoğrularak iyice yenecek kıvama gelince, nar ekşisi eklenir ve iyice karıştırılır. Ardından zeytinyağı da eklendikten sonra ince doğranmış olan maydanoz, nane ve soğan eklenip karıştırılır. Yanında marul ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Editör: Haber Merkezi