Orman kebabı, hem göze hem de damağa hitap eden eşsiz bir yemek. Bol sebze ve tereyağlı pilav eşliğinde, bu kebabı evinizde hazırlamaya ne dersiniz?

Kalabalık misafirleriniz için lezzetli ve doyurucu bir yemek mi arıyorsunuz? Orman kebabı, hem kolay yapımı hem de nefis tadıyla kurtarıcınız olacak.

Orman kebabı, lezzetli sebzeler ve etin muhteşem uyumuyla dikkat çeker. Evde bu lezzeti yakalamak isteyenler için işte detaylı tarifimiz.

Herkesin aradığı poğaça tarifi! Pastane usulü Poğaça nasıl yapılır? Herkesin aradığı poğaça tarifi! Pastane usulü Poğaça nasıl yapılır?

Evde Lokanta Usulü Orman Kebabı Nasıl Yapılır?

Orman kebabı, Bolu'nun geleneksel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor ve lokantaların menülerinde sıkça yer buluyor. Hem renkli görünümü hem de zengin içeriği ile misafirlerinize sunabileceğiniz muhteşem bir yemek alternatifi. Eğer evde lokanta usulü orman kebabı yapımını merak ediyorsanız, işte detaylı tarifi:

Orman kebabı, misafirlerinize sunabileceğiniz, etin ve sebzelerin eşsiz uyumunu sunan bir yemektir. Bu tarif ile evinizde kolaylıkla lokanta kalitesinde orman kebabı hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gram dana veya kuzu kuşbaşı eti
2 adet orta boy soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kase bezelye (konserve)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

Hazırlanışı:

Kuşbaşı etleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı un ile iyice karıştırın.
Zeytinyağını teflon bir tencerede kızdırıp etleri kavurun. Etler suyunu çekince bir kenara alın.

Aynı tencerede doğranmış soğanları kavurun. İsterseniz biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
Havuç ve sonrasında patatesleri ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Kavrulmuş sebzelere etleri, salça ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştırın.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, tuz ve karabiberini ayarlayın ve etler yumuşayana kadar pişirin.
Etler yumuşadığında bezelyeleri ekleyin ve etler tamamen pişene kadar pişirmeye devam edin.

Kalan tereyağında kekik kavurup yemeğin üzerine gezdirin. Bu işlem yemeğe hoş bir aroma katacaktır.
Orman kebabını tereyağlı pilav ile birlikte servis ederek, lokanta kalitesinde bir yemek deneyimi sunabilirsiniz.

Orman kebabı tarifi ile evinizde lokanta kalitesinde yemekler hazırlayabilirsiniz. Bu tarif sayesinde, hem misafirlerinizi etkileyebilir hem de ailenize lezzetli bir öğün sunabilirsiniz. Yemeğinizi hazırlarken verdiğimiz püf noktaları unutmayın ve afiyetle yiyin!