Haşhaşlı çörek yapımının ne kadar kolay olduğunu keşfetmeye hazır mısınız? İşte, adım adım ev yapımı haşhaşlı çörek tarifi ile mutfakta yeni lezzetlerin kapılarını aralayın.

Çay saatlerinizi şenlendirecek, tüm ailenizin bayılacağı haşhaşlı çörek yapımı için tüm sırlar burada! Pratik ve doyurucu bu tarif ile lezzetli anların tadını çıkarın.

Tatlıya bakışınız değişecek: Dillere destan Limonlu Tiramisu tarifi Tatlıya bakışınız değişecek: Dillere destan Limonlu Tiramisu tarifi

Lezzetli ve pratik haşhaşlı çörek yapımı artık çok kolay! Bu adım adım rehber ile haşhaşlı çöreği evde yapabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Hadi başlayalım!

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta (akı hamura sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
5 veya 6 su bardağı un (miktarı unun kalitesine göre değişebilir)

İçi için;

250 gr sarı haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker ( isteğe bağlı)
1 su bardağı ceviz için (isteğe bağlı)

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Süt, su, sıvı yağ, şeker, yumurta akı ve mayayı yoğurma kabına alıp çırpın ve 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekleyin.
Ardından elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun hafif ele yapışan bir kıvamı olucak toparlamak için elinize biraz sıvı yağ sürün kolayca toparlanacaktır.
Üzerini örtüp 1 saat mayalandırın iç kısmı için haşhaş ve sıvı yağı küçük bir kapta karıştırın.
Hamur mayalandıktan sonra 8 eşit bezeye ayırın ve her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açın .
Elinizle kare şekli verin ve üzerine haşhaşlı harçtan sürüp uzun kısımdan rulo yapın.
Tam ortasından bıçak ile kesip birbirinin tersi yönüne doğru döndürün.
Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin .
Bütün bezeler bittikten sonra üzerine temiz bir bez örtüp yarım saat tepsi mayası yapın.
Son olarakta ayrılmış olan yumurta sarısını üzerine sürün önceden ısıtılmış 180° fırına verip 30-35 dakika kızarana kadar pişirin.

Editör: Haber Merkezi