Yumuşacık poğaçalar yapmanın püf noktaları nelerdir, hiç merak ettiniz mi? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinizden tam not alacağınız bir poğaça tarifi sunuyoruz.

10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi 10 gün boyunca tazeliğini koruyan şipşak Tuzlu Kurabiye tarifi

Mükemmel bir poğaça yapmanın sırrı nedir? Bu sorunun cevabı, aslında çok basit: Oda sıcaklığında tereyağı ve doğru malzemelerle yapılan hamur işleri. İşte size adım adım bir rehber.

Ev yapımı poğaça lezzetini bir üst seviyeye taşımak isteyenler için özel bir tarifimiz var. Yumuşacık, ağızda dağılan ve her ısırıkta mutluluk veren poğaçalar için tüm ipuçları bu yazıda.

Malzemeler

1 çay bardak ılık su
1 çay bardak ılık süt
1 çay bardak sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı ( sarıları üzeri için )
2 yemek kaşığı tereyağ
aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur olmalı unu dikkatli ekleyin )

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabına tereyağ, un, tuz hariç bütün malzemeleri alıp karıştırın.

Daha sonra azar azar unu ve tuzu ekleyin oda ısısındaki tereyağıda ekleyip 4-5 dk kadar mikserinizde hamuru yoğurunelinizdede hamuru yoğurabilirsiniz.

Tereyağı eklediğinizde hamur size cıvık gelebilir kesinlikle un takviyesi yapmayın hamuru iyice özdeşleşene kadar yoğurun hamuru 1 saat kadar mayalandırın içerisinde tereyağ olduğu için mayalanma süreci gecikebilir.

Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elinizle açın içerisine istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz

İyice kapatın tepsi mayası için 15-20 dk mayalandıktan sonra üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 180 °C li fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ev yapımı poğaçaların sırrı, kaliteli malzemeler ve doğru tekniklerle buluştuğunda ortaya çıkar. Oda sıcaklığında tereyağı kullanmak, hamurunuzu doğru kıvama getirmek ve sabırla mayalandırmak, bu lezzetli atıştırmalıkları yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardır. Kendi evinizde bu tarifi deneyerek, hem lezzetli hem de sağlıklı poğaçalar yapabilirsiniz. Bu yazıda paylaştığımız bilgiler ve ipuçları ile artık siz de yumuşacık poğaçalar yapabilir, sevdiklerinizi bu lezzetle tanıştırabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi