Tatlı yemenin zamanı olmadığını düşünenler için irmik helvası mükemmel bir seçenektir. Bu tarif ile kolayca yapabileceğiniz irmik helvası, tatlı ihtiyacınızı hızlı bir şekilde karşılayacak.

İrmik helvası yapmak zor değildir ve kısa sürede harika sonuçlar alabilirsiniz. Bu rehberde, irmik helvası yapımının püf noktalarını ve lezzet sırlarını bulacaksınız.

İster çay saatlerinizde ister özel günlerinizde irmik helvası, her daim tercih edilen bir tatlıdır. Bu kolay tarifle, irmik helvasını evde nasıl hazırlayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi Herkes bu tarifi konuşacak: Orijinal Peynirli Sıkma tarifi

İrmik Helvası Malzemeleri

3 dolu yemek kaşığı tereyağı veya margarin
½ su bardağı çam fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı su

Servis için:

2 tatlı kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

İrmik helvası yapımı için tavamızı alalım.
Ardından 3 yemek kaşığı dolusu tereyağını ekleyelim.
Tereyağını eritelim.
Yarım su bardağı çam fıstığını eriyen tereyağına ilave edelim. Çam fıstıklarını kavurmaya başlayalım.
Fıstıkları güzelce kavuralım bu aşamada fıstıkların yanmaması için karıştırmaya özen gösterelim.
Fıstıklar kavrulduktan sonra 1,5 su bardağı irmiği tencereye alalım.
Sürekli karıştırarak irmiklerimizi kavuralım.
Kısık ateşte 20 dakika boyunca kavurma işlemini yapalım.
Rengi dönen irmikler artık kavrulmuş demektir.
Tatlımızın şerbetini hazırlayalım tatlı şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı süt, 1,5 su bardağı şekeri bir tencereye alalım.
Karıştıralım ve ocağımızı kısık ateşe alıp pişmeye bırakalım.
Kaynayan şerbetimiz artık olmuş demektir.
İrmik güzelce kavrulduktan sonra hazırladığımız şerbeti ekleme aşamasına geçebiliriz.
Sıcak şerbeti tavaya azar azar ekleyelim.
Eklenen sıcak şerbetle birlikte tava fokur fokur kaynamaya başlayacak bu aşamada sürekli karıştırmaya devam edelim.
Helvamızı kısık ateşe alalım ve 8-10 dakika arasında pişirmeye devam edelim.
Ocağın altını kapatalım tavamızın üzerini bir kapak ile kapatarak tatlımızı dinlendirelim.
Demlenen irmik helvasını servise hazırlayabilirsiniz.
Servis sırasında bir kâseye irmik helvasını koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Aynı zamanda irmik helvasının içerisine sade dondurma da ilave edebilirsiniz. Dilerseniz dondurmayı helvanın üzerine veya yanına da ekleyebilirsiniz.

İrmik helvası, geleneksel ve pratik bir tatlı olarak sofralarımızda özel bir yere sahiptir. Bu tarif ile irmik helvasını evde kolayca yapabilir, ani misafirlerinizi şaşırtabilir ve tatlı krizlerinizi lezzetli bir şekilde giderebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi