Kremalı, yumuşacık ve lezzet dolu bir Alman pastası yapmaya ne dersiniz? Evde hazırlayabileceğiniz bu tarif ile mutfakta harikalar yaratabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Misafirlerinizi şaşırtmak ve onlara unutulmaz bir tatlı sunmak istiyorsanız, bu Alman pastası tarifi tam size göre. Kolay ve pratik yöntemlerle, mükemmel sonuçlar elde edeceksiniz.

Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası Bu tarifi denemeyen pişman olur: Herkesin yapabileceği 4 malzemeli Tahin Helvası

Alman pastası, tatlı dünyasında özel bir yere sahiptir. Bu detaylı rehber ile siz de evinizde bu klasik lezzeti en iyi şekilde yapabilir, tatlı anlarınızı zenginleştirebilirsiniz.

MALZEMELER

2 adet yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

500 ml süt
3 yemek kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

TARİF

Derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Daha sonra kalan malzemeleri yani süt, un, sıvı yağ, kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.
Hamuru yağlamış olduğunuz tepsiye ya da kalıba dökün.
Keki 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için tereyağı ve vanilya hariç yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Koyulaştıktan sonra tereyağı ve vanilyasını ekleyerek karıştırıp ocaktan alıyoruz.
Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün.
Keklerin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.
Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Alman pastası yapmak, bu tarif ile artık çok daha kolay ve eğlenceli. Yapmanız gereken adımları takip ederek, kısa sürede muhteşem bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Bu tarifi denedikten sonra, Alman pastası yapmanın keyfine varacak, sevdiklerinizle birlikte bu özel lezzetin tadını çıkaracaksınız. Unutmayın, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturmak ve yeni tarifler denemek, her zaman için mümkün. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi