Patatesli börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu tarifle, patatesin ve yufkanın mükemmel uyumunu çıtır çıtır bir doku ile sunuyoruz. İşte adım adım patatesli börek yapımı!

Herkesin sevdiği patatesli böreği evde yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Çıtır çıtır ve lezzetli bir börek için ihtiyacınız olan her şeyi bu tarifte bulacaksınız. Hazırlaması pratik, tadı ise muhteşem!

Çay saatlerinin ve kahvaltıların olmazsa olmazı patatesli börekler, bu tarifle çok daha çıtır! Patatesli iç harcı ve lezzetli sosu ile bu börek, sofralarınızın yıldızı olacak. Denemeye hazır mısınız?

MALZEMELER:

3 adet yufka

1/2 su bardağı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

1/2 yemek kaşığı sirke

İç Harcı İçin:

2 adet haşlanmış patates

Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak en hızlı tarif: Sultan Lokumu Tatlı ihtiyacınızı karşılayacak en hızlı tarif: Sultan Lokumu

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1/2 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı çörek otu

NASIL YAPILIR?

Patatesleri haşlayın ve haşlandıktan sonra çatalla ezin. Ardından sıvı yağ ve baharatları ekleyip karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabında un, sıvı yağ ve sirkeyi karıştırın.

Yufkayı tezgaha serin, hazırladığınız sosu fırçayla yufkaya sürün ve ikiye katlayın. Daha sonra yufkayı 6 eşit parçaya kesin ve her birine hazırladığınız iç harcı paylaştırın.

Kenarlarından içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak şekilde rulo şeklinde sarın. Böreklerinizi, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Editör: Haber Merkezi