Risotto yapımının adım adım rehberi ve İtalyan şeflerin önerdiği püf noktalarıyla en lezzetli sonuçları elde edin!

Risotto, İtalyan mutfağının en sevilen yemeklerinden! En iyi tarif ve hazırlık önerileriyle bu lezzeti evinizde deneyimleyin!

Risotto nasıl yapılır? İşte pratik risotto tarifi ve püf noktaları. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti mutlaka deneyin!

Az malzeme, bol lezzet: Her evde olan 5 malzeme ile Pizza tarifi Az malzeme, bol lezzet: Her evde olan 5 malzeme ile Pizza tarifi

RİSOTTO TARİFİ MALZEMELERİ

1,5 su bardağı arborio (risotto) pirinci

1 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

1 tutam maydanoz

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek zeytinyağı

1 litre et veya tavuk suyu

Tuz

RİSOTTO NASIL YAPILIR?

Tavuk veya et suyunu kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın.

Soğan ince ince doğrayın.

Maydanozları da ince olmayacak şekilde doğrayın.

Zeytinyağı ve tereyağını tencerede eritin. Üzerine soğanları da ilave edip birkaç dakika kavurun.

Daha sonra pirinçleri ekleyip birkaç dakika sürekli karıştırın.

Ardından kaynayan tavuk veya et suyunu azar azar pirincin üzerine ilave edin. Pirinçler suyunu çektikçe ilave edin.

Pirinçlar yumuşayınca ve krema kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın.

Son olarak parmesan peynirini, maydanoz ve tuzu da ilave edip karıştırın.

Afiyet olsun...