Kolay ve lezzetli bir tatlı arıyorsanız, işte size 5 malzeme ile yapabileceğiniz hızlı kurabiye tarifi! Bu pratik tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Elinizdeki sınırlı malzemelerle lezzetli bir tatlı yapmak istiyorsanız, bu 5 malzemeli kurabiye tarifi tam size göre. Hem hızlı hem de lezzetli bu kurabiyeler, herkesin beğenisini kazanacak.

Kısa sürede ve az malzeme ile tatlı bir şeyler hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı! İşte size, sadece 5 malzeme ile 5 dakikada hazırlayabileceğiniz kurabiye tarifi.

5 DAKİKADA 5 MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ

Ege'nin en iyi saklı lezzeti: Rum Böreği tarifi Ege'nin en iyi saklı lezzeti: Rum Böreği tarifi

Malzemeler

1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pirinç fındık
1 yumurta beyazı

Hazırlanışı

1. Yumurta ve pudra şekerini geniş bir kase içerisine alın. Bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
2. Sıvı yağ, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek karıştırmaya başlayın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Yaklaşık 25 kurabiye hamuru elde edeceksiniz.
4. Son olarak yumurta beyazı ve pirinç fındıkları her bir kurabiyenin üzerine sürün. Kurabiyeyi 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.

Bu pratik ve lezzetli kurabiye tarifi ile tatlı ihtiyacınızı hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz. Sadece 5 malzeme ile ve dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz bu kurabiyeler, hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişiyor. Şimdi mutfakta harikalar yaratma zamanı! Afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi