İddia da bulunan İrfan Kılıç’ın bir önceki yönetimde kooperatifin muhasip sorumlusu olup karar defterine karar alarak genel kurul tarihi ve seçim kararını bizzat kendilerinin belirlediğinin altını çizen Karatağ, “Hukukun üstünlüğüne olan inancımız tam olup alınacak kararın lehimize sonuçlanacağından şüphemiz yoktur” dedi. 

Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi Osmancık'ta okul şenliğinde çocuklar gönüllerince eğlendi

Karatağ’ın konuya ilişkin yapmış olduğu yazılı açıklama şöyle:

“Kooperatiflerin yüz karası olan açık usul seçim sistemi demokrasiye uymayan, insan haklarını hiçe sayan, üyeler arasında kutuplaşmaya neden olan terkedilmesi gereken bir sistemdir. Açık usul seçim sistemi yerine kapalı usul seçim sistemi daha demokratik ve insanlar üzerinde psikolojik baskı oluşturmayan herkesin oyunu rahatlıkla kullanabildiği bir sistemdir.  

Yapılan olağan genel kurul toplantısında Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım ve Tülay Şahin bizzat görevli olarak bulunmuşlar; üye olan bazı arkadaşlarımız her iki tarafı da kırmamak adına 2 başkan adayına da el kaldırmışlardır. Devletin yetkili kıldığı memurlar yetkili merciidir. Görevli memurun uyarmasına ve 2 kez oylama yapmasına rağmen oy sayımında bazı üyelerin her iki tarafa da oy kullanmalarından dolayı oy sayısı fazla çıkmıştır. İddia ettikleri gibi şaibe veya hukuksuzluk olmuş olsaydı bakanlık görevlileri genel kurul toplantısını iptal eder ve yeni yönetim görevine başlayamazdı. Mahkeme süreci devam etmekte; hukukun üstünlüğüne olan inancımız tam olup alınacak kararın lehimize sonuçlanacağından şüphemiz yoktur.

Hükümet, muhtarlık, şoförler odası, ziraat odaları, esnaf odaları kapalı sandık usulü oy kullanmaktadırlar. Oysaki kooperatifler de bazı yöneticiler kendi koltuk ve makamları için seçimi kapalı usul yapmamaktadırlar.  Başkan Bilal Karatağ kooperatifin bir daha ki dönem seçimlerinde; demokrasiye uygun, şeffaf, üyelerin oyunu rahatlıkla kullanmaları için kapalı usul seçim yapacağını beyan etti.”