Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tokat'a gelişinin 104. yılını kutlamak amacıyla CHP Tokat İl Başkanlığı Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplandı
CHP Tokat İl Başkanı Murat Yazıcı, Atatürk'ün 26 Haziran 1919'da Tokat'a gelişinin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin bu topraklarda atıldığını gösteren tarihi bir olay olduğunu kaydetti.
"Tarih 26 Haziran 1919'u gösterdiğinde, Tokat topraklarından büyük bir umut ışığı doğdu" diyen Yazıcı Mustafa Kemal Atatürk,  Tokat'a gelişinin sadece bu şehir için değil, tüm Türk milleti için bir uyanışın başlangıcı olduğunu söyledi.

TÜRK MİLLETİNİN AZMİNİN BİR SEMBOLÜDÜR

Güzelbahçe'de terk edilmiş Otizm okulu boşaltıldı Güzelbahçe'de terk edilmiş Otizm okulu boşaltıldı

Yazıcı "Milli mücadele döneminde, Tokat büyük bir direnişin merkezi haline geldi. Halk, Atatürk'ün çağrısına kulak vererek vatan sevgisiyle birleşti ve Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesine destek vermek için bir araya geldi. Atatürk'ün Tokat'ta halka seslenişleri, hedefleri ve vizyonuyla milleti aydınlattı, umutla doldurdu. Atatürk’ün Tokat’a gelişi Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde vatanını savunma azmiyle dolu olduğunu gösteren bir semboldür." ifadelerine yer verdi. 

ATATÜRK'ÜN FİKİRLERİNİ YAŞATMA SORUMLULUĞUNDAYIZ
Yazıcı, "Bugün, Atatürk'ün fikirlerini ve mirasını yaşatma sorumluluğunu üzerimize alıyoruz. O'nun ilke ve inkılâpları, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşlarıdır ve bu değerleri koruma görevimiz vardır. Atatürk'ün önderliğindeki devrimler, çağdaş bir Türkiye'nin inşasında bize yol göstermektedir. Eğitim, bilim, kültür ve demokrasi yolunda ilerlemek için Atatürk'ün vizyonunu takip etmeli ve onun ideallerini hayata geçirmeliyiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi