AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında henüz bir duyuru yapılmazken, sonuçların aolweb.meb.gov.tr üzerinden öğrenileceği biliniyor. Bu süreçte öğrencilerin en çok merak ettiği konular arasında AÖL sınav sonuçları açıklandı mı? ve AÖL sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? soruları bulunuyor.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencilerin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde. 24-30 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen sınavların sonuçlarına ilişkin bir tarih açıklanmazken, öğrencilerin merakla beklediği sonuçlar aolweb.meb.gov.tr üzerinden öğrenilebilecek.

AÖL 2. dönem sınavları 30 Nisan'da sona ermişti ve öğrencilerin başarılı sayılabilmesi için her dersten en az 45 puan alması gerekiyor. Ancak AÖL 2. dönem sınav sonuçları için henüz bir tarih belirtilmedi. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler başarı durumlarını MEB.gov.tr AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden sorgulayabilecek.

Ethem Erkoç’tan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler! Ethem Erkoç’tan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler!

Sınav değerlendirmeleri, her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak. AÖL sınavında, her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru soruldu ve her doğru cevabın puan değeri 5 oldu. Değerlendirmede yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemedi. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.

Cevap anahtarında hata olması durumunda, Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenecek ve sorular iptal edilmeyecek, soruların doğru seçenekleri dikkate alınarak değerlendirme yapılacak. Hatalı soruların çıkması durumunda ise, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacak.

Açık Lise sınav sonuçlarına ilişkin son bilgiler ve sınav sonuçları sorgulama işlemleri hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin. AÖL sınav sonuçları açıklandığında sitemiz üzerinden bilgi edinebilirsiniz. "2. dönem açık lise sınav sonuçları" ve "AÖL sınav sonuçları açıklandı mı" gibi anahtar kelimelerle sorgulama yaparak güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Editör: Ulaş Odabaş