Bulgurlu bir başlangıç olan kısır, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Bu lezzetli ve besleyici salatayı evinizde nasıl kolayca hazırlayabileceğiniz konusunda pratik bilgiler sunuyoruz. Misafirleriniz bu sağlıklı ve doyurucu lezzete bayılacak!

Komşularınızı hayran bırakacak kıtır kıtır Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi Komşularınızı hayran bırakacak kıtır kıtır Cevizli Fındıklı Kurabiye tarifi

Bulgur, domates ve baharatların muhteşem uyumuyla hazırlanan kısır, sofralarınızı şenlendirecek. Adım adım bu nefis salatanın nasıl yapıldığını öğrenerek, yemeklerinize eşlik edecek mükemmel bir seçenek yaratabilirsiniz.

Kısır, Türk mutfağının en sevilen yan yemeklerinden biridir. Hem hafif hem de lezzetli olan bu salata, pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabilir. İşte adım adım kısır yapmanın püf noktaları!

KISIR TARİFİ

MALZEMELER

6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Domates (yaz domatesi küçük küçük doğranarak eklenebilir, kışın yerine domates salçası ekliyoruz)
1 demet maydanoz
6 dal yeşil soğan
6-7 yaprak taze nane
7-8 yaprak marul
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 limon suyu
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı

TARİF

6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır.
Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.
Üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır.
Bu arada yeşillikler doğranır. Suyu çekip yumuşayan bulgura doğradığımız maydanoz, yeşil soğan, taze nane ve marul eklenir.
Yazın küçük küçük doğrayarak domates de ekleyebilirsiniz.
Kısırı karıştırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı nar ekşisi, 1 limon suyu, varsa biraz kimyon eklenebilir, yarım çay bardağı zeytinyağını da eklenerek iyice karıştırılır.
Kısır servis tabağına alınır. İsteğe göre turşu, salatalık, domates ile süsleyebilirsiniz.

Misafirlerinize sunabileceğiniz sağlıklı, lezzetli ve göz alıcı bir seçenek olan kısır, ev yapımı tariflerin en gözdesidir. Bulgur, taze otlar ve çeşitli baharatların bir araya geldiği bu tarif, her yemeğe eşlik edebilir. Yukarıdaki adımları takip ederek, kısır yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Afiyet olsun!