Beşamel sosun sıcak dokunuşu ve ıspanağın sağlık dolu lezzetiyle hazırlanan bu graten tarifi, aile yemeğinizin yıldızı olmaya aday. Akşam yemeğinde fark yaratmak isteyenlere özel bir öneri.

Kaşar peynirinin altın rengi çıtırlığı ile taçlandırılan bu ıspanak graten, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak. Hem kolay hem de doyurucu bu tarif ile mutfağınızda yeni tatlar keşfedin.

Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın Yoğurtlu Revani tarifi: Bu tarifi denemeden tatlı yediğinizi sanmayın

Evde pratik ve lezzetli bir yemek yapmanın peşindeyseniz, beşamel soslu ıspanak graten tam size göre. Bu detaylı rehber ile herkesin beğenisini toplayacak bir yemek hazırlamaya ne dersiniz?

Beşamel soslu ıspanak graten

MALZEMELER

Yarım kilo ıspanak
1 orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy haşlanmış patates
1 orta boy rendelenmiş havuç
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
karabiber

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

TARİF

Öncelikli olarak ıspanağımızı temizleyip irice doğrayalım. Zeytinyağında önce yemeklik doğradığımız soğanı birkaç dakika kavuralım. Ardından salçamızı ekleyelim Birkaç kez çevirelim.
Son olarak ıspanağı da ekleyelim. Suyunu salıp sonra çekene kadar orta ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirelim.
Tuz ve karabiberimizi de ekleyelim. Kendi halinde ılımaya bırakalım. Beşamel sos için erittiğimiz tereyağında unu birkaç dakika kadar kavuralım. Sütü yavaş yavaş ilave edip koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edelim. Ocaktan alalım.
Haşlanmış patatesi irice doğrayalım. Havucu da iri bir şekilde rendeleyelim. Bu iki sebzeyi pişmiş ıspanak ile iyice karıştıralım. Küçük boy dikdörtgen fırın kabına sebze karışımını döşeyelim. Üzerine beşamel sosu ekleyelim. En üste de rendelenmiş kaşar peynirini serpelim.
Önceden hafif ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Bu lezzetli ve pratik beşamel soslu ıspanak graten tarifi ile sofralarınızı şenlendirecek, besleyici ve doyurucu bir yemek hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve lezzet dolu anlar geçirmenin keyfini çıkarın. Deneyin, memnun kalacaksınız!

Editör: Haber Merkezi