Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 28. Dönemi resmi olarak başlarken, AK Parti Meclis Grubu Başkanlığı'na Abdullah Güler'in getirilmesiyle birlikte, maaş artışlarına ilişkin vaatler konusunda önemli açıklamalar yapıldı.

Güler'in göreve başlamasının ardından, ekonomi kanadında hükümetin atacağı ilk adımlar konusunda net mesajlar verildi. Güler, maaşlara yapılacak refah payı artışı hakkında, “Temmuz ortasına kadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek, gerek emeklilere, gerek asgari ücretle çalışanlar, gerek memur maaşlarının 22 bin liraya yükseltilmesi vaatlerimiz konusunda çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor” şeklinde ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalar da göz önünde bulundurulduğunda, en düşük emekli maaşının 7.500 liraya yükseltilmesi sonrası üzerinde aylık alanlar için de düzenleme yapılacağı ifade edildi. Güler, "En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlendi" dedi ve refah payının dağıtımı konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Turkcell, teknolojik çözümlerle engelli bireylere destek oluyor Turkcell, teknolojik çözümlerle engelli bireylere destek oluyor

Güler, "15 Temmuz hem memurlar hem de memur emeklileri açısından önem arz ediyor. O tarihe kadar en azından bu vaatlerimizi içeren bir kanun tasarısını görüşmüş olacağız” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Ulaş Odabaş