Meteoroloji Çorum'u saat verip uyardı! Öğlen başlayıp Cuma gününe kadar sürecek Meteoroloji Çorum'u saat verip uyardı! Öğlen başlayıp Cuma gününe kadar sürecek

Çorum’da Ahilik geleneğini yaşatan esnaf temsilcileri, Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

Şehirlerin en önemli meslek gruplarının esnaf olduğuna vurgu yapan Başkan Aşgın “Şehri, şehir yapan o şehrin esnafıdır” dedi.

Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ÇESOB) tarafından bu yıl 36’ıncısı düzenlenen Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı.  Çorum Esnaf Odaları Birliği Başkanı Recep Gür, ÇESOB’a bağlı esnaf odalarının başkanları ve Çorum’da yılın ahisi seçilen İsmail Keser’in yer aldığı heyet Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ziyarette yaptığı konuşmada ahilik kültürünün yaşatılıyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, Çorum esnafına teşekkür etti.  Başkan Aşgın “Esnafımızın birliği, beraberliği, birlikte hareket etmesi şehre büyük bir güç veriyor. Büyük bir enerji veriyor. Aslında şehirler nedir diye sorulsa şehirler esnaf ile anılır. Bu anlamda şehirlerin en önemli meslek grupları içerisinde esnaf gelir.  Şehri şehir yapan o şehrin esnafıdır.” dedi. 

Kendisinin de küçük yaşlardan itibaren esnaflık yaptığını dile getiren Başkan Aşgın, “8-10 yaşlardan bugüne kadar esnafın içerisinde olduk. Esnaf büyüklerimizden çok şey öğrendik. Helalinden para kazanıp, helal yola harcamak kadar, alın teriyle iş yapmak kadar güzel bir şey yok. Esnafımız da bütün meslek gruplarımız bunu yapıyorlar. Bu anlamda bizim için çok özelsiniz.” dedi.

“Esnafımızın yanında olmaya da devam edeceğiz”

Çorum Belediyesi olarak esnafın taleplerine karşı duyarlı olduklarını söyleyen Başkan Aşgın, “Esnafımızdan ya da odalarımızdan bize bir talep geldiği zaman asla biz sümen altı yapmıyoruz. Taleplere yüzde 90 oranında olumlu yanıt veriyoruz. İnşallah bundan sonra da böyle olacak. 2009 seçimleri öncesinde belediye başkan aday adayı iken ilk ziyaretimi ben ÇESOB’A yapmıştım. Çünkü esnafın önemini bilen birisiyim ve esnaf içerisinden geliyorum. O günde değerli başkanım Recep Gür esnaf olarak ve esnaf dostu olarak biz başkanımızı destekliyoruz demişti. O destek de bizim için çok anlamlı ve çok önemliydi. Bu desteği tüm esnaf odalarımızdan gördük. Bu samimiyeti hep gördük. İnşallah bundan sonraki süreçte de daha uzun yıllar beraber, bu şehre hizmet edeceğiz. Biz sadece sözle değil bütün samimiyetimizle, esnafımızın yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz.  Biz bu şehri güzelleştirmek, daha da zenginleştirmek, esnafımızın durumunu daha da iyi noktaya taşımak için taşın altına elimizi değil, gövdemizi Allah'ın izniyle koyarız.” dedi. 

Geçmişten gelen Ahilik kültürünün de sürdürülmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Aşgın “Ahilik geleneği sadece bizim milletimizde olan bir gelenektir. Anadolu'nun yurt yapılmasında ahilik teşkilatının çok büyük katkısı ve desteği var. Bu toprakların vatan yapılmasında da çok büyük katkısı ve desteği var. Bu yönüyle de bizim bu ahilik teşkilatına özel bir teşekkür, özel bir şükran borcumuz var. Bu anlamda da size teşekkür ediyorum.” dedi. 

Esnaf temsilcilerinden Başkan Aşgın’a teşekkür

ÇESOB Başkanı Recep Gür de ziyarette yaptığı konuşmada esnafa verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. Gür “Belediye başkanımız göreve başladığı günden bugüne kadar bize her türlü katkıyı, desteği veriyor. Ondan dolayı da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizler birlik, beraberlik içerisinde inşallah daha güzel günler göreceğiz. Bu bağlamda bugünkü Ahilik Haftamızın, Ahilik Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.