Her bir ısırıkta sizi Türk kahvesinin otantik dünyasına davet eden, bayatlamayan yapısıyla günlerce tazeliğini koruyan bir kurabiye tarifini denediniz mi?

Bayatlamama özelliği ile öne çıkan, Türk kahvesinin derin aromasıyla buluşan bu kurabiye, sohbetlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Sofraların baş tacı: Pratik Şakşuka nasıl yapılır? Sofraların baş tacı: Pratik Şakşuka nasıl yapılır?

Türk Kahvesi aromalı bayatlamayan kurabiye uzun süre saklayabileceğiniz bir kurabiye olması nedeniyle diğer kurabiyelerden ayrılır. Türk kahvesi Aromalı Kurabiye ismini aldığı kahve gibi yiyenden 40 yıl unutamayacağı, her defasında sizi anacakları bir kurabiyedir. Türk kahvesi aromalı bayatlamayan kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir. Türk Kahvesi aromalı bayatlamayan kurabiye nasıl yapılır? Kurabiye yaparken nelere dikkat edilmelidir?

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye İçin Malzemeler

250-300 gram tereyağı
100gr pudra şekeri
1 Çay bardağı sıvı yağ
60 gr nişasta
2 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 yumurta
1 paket vanilya
500 gr un

Üzeri için:

3 kaşık pudra şekeri
2 kaşık tarçın

Türk Kahvesi Aromalı Bayatlamayan Kurabiye Tarifi

Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını, üzerine sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın.
Daha sonra nişasta, kabartma tozu, un ve Türk kahvesini ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle yuvarlayıp şekil verdikten sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Daha önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin.
Kurabiyeler pişerken dışına sürmek için bir kâse içinde pudra şekeri ve tarçını karıştırın.
Kurabiyeleri fırından alın ve ilk sıcaklığını atması için birkaç dakika dinlendirin.
Kurabiyeleriniz henüz sıcakken tarçın pudra şekeri karışımına bulayın.
Ardından tekrar tepsiye dizin soğumaya bırakın.
Kurabiyelerinizin bayatlamaması için kavanozda muhafaza edin. Afiyet olsun…