Mayasız pişi tarifi, kahvaltılarınızda pratik ve lezzetli bir seçenek sunuyor. Hamur mayalama süresi olmadan, sadece birkaç dakika içinde hazırlayabileceğiniz bu pişiler, çıtır çıtır ve puf puf olacak. Haydi, mutfağa geçip bu nefis tarifi deneyelim!

Kahvaltı sofralarınıza lezzet katacak mayasız pişi tarifi ile tanışın! Bu tarif, hamur mayalama ve bekleme süresi olmadan, sadece 10 dakikada hazır oluyor. Yoğurt ve sirke sayesinde çıtır çıtır ve hafif pişiler elde edeceksiniz. İşte tarifimiz!

Mayasız pişi, çabuk hazırlanması ve lezzetiyle kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Hamur mayalamadan, sadece 10 dakikada yapabileceğiniz bu pişiler, yağ çekmeden hafif ve çıtır çıtır oluyor. İşte adım adım mayasız pişi tarifi!

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

TARİF

Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.

Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif Su Böreği nasıl yapılır? İşte en pratik tarif

Mayasız pişi tarifi, pratikliği ve lezzetiyle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. Hamur mayalama derdi olmadan, sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pişiler, çıtır çıtır ve hafif bir lezzet sunar. Kahvaltılarınıza lezzet katacak bu tarifi mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun!

Editör: Haber Merkezi