Baharın gelişiyle pazar ve marketlerde boy gösteren enginarlar, lezzetli ve sağlıklı yemeklerimizin baş tacı. Bu yazıda, enginar temizlemenin kolay yollarını ve enginarla hazırlayabileceğiniz nefis tarifleri sizlerle paylaşıyoruz.

Enginar tüketmek, birçok sağlık faydasını beraberinde getirir. Bu yazımızda, enginarın kalp ve karaciğer üzerindeki olumlu etkilerini, yanı sıra evde kolayca hazırlayabileceğiniz enginar tariflerini bulacaksınız.

Enginar, yemeklerimize eşsiz bir lezzet katar. Peki, enginarın temizlenmesi ve pişirilmesi nasıl olur? Sizler için hazırladığımız bu rehber, enginarın püf noktalarını ve sağlığa olan katkılarını detaylıca anlatıyor.

Enginar Malzemeleri

Aromasıyla büyüleyen Kek tarifi! Anne usulü Puf Puf Kabaran Portakallı Kek Aromasıyla büyüleyen Kek tarifi! Anne usulü Puf Puf Kabaran Portakallı Kek

1 adet kuru soğan
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet patates
1 adet büyük boy havuç
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
8 adet ayıklanmış enginar
2 adet sıkılmış limonun suyu
1 su bardağı su (200 ml)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Enginar Servisi için:

¼ demet dereotu

Enginar Nasıl Yapılır?

Enginar yapılışı için kullanacağınız enginarları temizleyelim. Eğer enginar temizlemek istemiyorsanız ve buna zamanınız yoksa temizlenmiş enginar satın alabilirsiniz. Bu hem zamandan tasarruf etmenizi hem de sizin için kolaylık sağlar.
Tavamızı alalım ve içerisine yarım su bardağı zeytinyağını dökelim. Arkasından 1 adet kuru soğanı küp küp doğrayalım ve yağımızın içerisine alalım.
Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar güzelce ara ara karıştırarak pişirelim.
1 adet patatesi ve 1 adet havucumuzu küp doğrayıp haşlayalım.
Haşlanan patates ve havuçlarımızı kavrulan soğanlarımızın üzerine ekleyelim. Ardından 2-3 dakika kavuralım.
Üzerine 1 su bardağı bezelye ekleyelim. Kavurduktan sonra garnitürümüzü ocağımızdan alalım.
Enginarlarımızı pişireceğimiz sosumuzu hazırlayalım.
Bir kap içerisine 2 adet sıkılmış limonun suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
Geniş bir tencere alalım. Tencerenin geniş olması enginarların güzel pişmesi açısından önemli.
Tenceremizin içerisine 8 adet temizlenmiş enginarlarımızı ekleyelim.
Ardından enginarların ortasına hazırladığımız garnitürlerimizi kaşık yardımıyla yerleştirelim.
Limonlu sos karışımımızı tenceremize dökelim.
Enginarlar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı olacak şekilde pişirelim.
Zeytinyağlı enginarların piştiğini çatal yardımıyla anlayabilirsiniz.
Enginarlarımız piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Üzerine ince kıyılmış dereotu ile servise hazırlayalım.
Servis tabağına aldığımız enginarları servis edebilirsiniz.
Enginarlarınız hazır.

Enginar, lezzeti ve sağlık faydalarıyla mutfağımızın vazgeçilmezlerinden. Bu rehberle enginarı nasıl temizleyeceğinizi, pişireceğinizi ve en lezzetli şekilde nasıl servis edeceğinizi öğrendiniz. Düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzu toksinlerden arındıran enginar, sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralıyor. Şimdi bu tarifleri deneyin ve sağlıklı lezzetlerin keyfini çıkarın!